Ystäväni krokotiili

Hienolta näyttävä elokuva pienen pojan ja musikaalisen krokotiilin ystävyydestä vedonnee lapsikatsojiin, vaikka aikuisia tunnettujen näyttelijöiden suusta kuuluva suomi hämmentäisikin (Ikäraja K-7)

2.11.2022 15:26
MAA VUOSI GENRE , , ENSI-ILTA 04.11.2022

Tiedättehän sen tunteen, kun muutatte uuteen asuntoon ja talon ullakkoasunnosta löytyy enkelimäisesti laulava krokotiili, joka muuttaa ensin perheen ujon ja aran pojan elämän sekä lopulta myös isän ja äidin elämät? Niinpä! Se on aika hurja tunne!

Taikuri on nimittäin hylännyt rahapulassaan lavakammoa kärsivän Eeli-krokon ullakolle, josta Joni-poika sen löytää. Uudessa koulussa on hieman vaikeaa, mutta kroko opettaa pojalle, kuinka eletään ilman huolen häivää. Alakerran ilkimysnaapuri meinaa kuitenkin sekoittaa koko pakan, mutta eiköhän siellä lopussa vielä ilo ja hymy odota.

Katsoin elokuvan suomeksi dubattuna ja on pakko sanoa, että olipa aika erikoinen kokemus nähdä Javier Bardem ja Constance Wu vetämässä huonoa huulisynkkaa suomeksi. Noh, eihän tätä ole aikuisille tehty, ja uskoisinkin perheen pilttien viihtyvän enemmän kuin hyvin tämän musikaalisen kasvutarinan äärellä.

Jos jotain, niin ainakin Ystäväni krokotiili on todella komean näköinen. Krokotiili on animoitu hienosti ja elokuvan yleisilme miellyttää muutenkin silmää. Mukava lastenleffa.

Niko Ikonen

Ystäväni krokotiili -elokuvan traileri

Lisää luettavaa