Genret: Musikaali

Aladdin

Disneyn klassikkoanimaation näytelty versio liitää alkuperäisanimaation vahvuuksilla jopa yllättävän onnistuneesti ennakko-odotuksiin nähden, mutta paradoksaalisesti kärsii omaperäisyyden puutteesta ja aavistuksen liian pitkästä kestosta.

Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö

Disney-animaatioiden renessanssikauteen lukeutuva Kaunotar ja hirviö (1991) on yksi studion rakastetuimmista elokuvista. Se palkittiin Oscarilla ikimuistoisesta musiikistaan ja sovitettiin pian myös näyttämömusikaaliksi. Live-näytelty uusintaversio voi siis arveluttaa etukäteen, vaikka esimerkiksi vastaavalla ajatuksella tuotettu Cinderella: Tuhkimon tarina (2015) oli yllättävän raikas uusintafilmatisointi vuoden 1950 klassikkoanimaatiosta.

La La Land

Los Angeles, liikenneruuhka. Yhtäkkiä nainen alkaa laulaa, hyppää ulos autostaan ja tanssii pitkin moottoritietä. Muut seuraavat perässä ja hetkessä sadat ihmiset laulavat ja tanssivat autojen katoilla. Tässä on ainesta vuoden parhaaseen kohtaukseen, niin hienosti aloittaa Damien Chazelle elokuvansa La La Land.

Pitch Perfect 2

Amerikkalaisten yliopistojen kansallisen a cappella -kisan voittanut Barden-oppilaitoksen Barden Bellas -tyttöbändi on maineensa huipulla ja pääsee esiintymään itse presidentille. Esitys päättyy vaatetuskatastrofiin, joka saa Janet Jacsonin vuoden 2004 Super Bowlin väliaikaohjelman aikana tapahtuneen ”wardrobe malfunctionin” kalpenemaan viattomuudessaan. Barden Bellas menettää sen johdosta kiertueen saksalaiselle a cappella -bändille sekä monta muuta etuoikeuttaan, jotka saattavat merkitä tyttökuoron loppua.