Pelaako joku Jokeri-kortin? Äänestä vuoden 2020 paras elokuva!

Vuosi sitten nähtiin sellainen ihme, että sekä Episodin lukijat että toimittajat valitsivat suosikikseen saman elokuvan: Todd Phillipsin Jokerin. Löytyykö kauhujen vuonna 2020 samanlaista yhteisymmärrystä? Sen saat selville vain äänestämällä omaa suosikkiasi. Samalla voit voittaa elokuva-aiheisia palkintoja!

Vuosi 2020 on ollut monin tavoin poikkeuksellinen – eikä juurikaan hyvällä tavalla. Ensi-iltoja on siirtynyt ja peruuntunut, ja elokuvateatterit ovat jopa joutuneet sulkemaan oviaan. Kertoo jotain, että äänestyskelpoisia elokuviakin on noin 70 kappaletta vähemmän kuin viime vuoden äänestyksessä.

Juuri siksi on erityisen tärkeää löytää edes jotain hyvää vuodesta 2020! Valitse siis alla olevista alasvetovalikoista kolme itseäsi vuoden 2020 aikana eniten ihastuttanutta nimikettä. Voit halutessasi valita elokuvan vain yhdestä tai kahdesta valikosta, kunhan et äänestä samaa elokuvaa useampaan kertaan (tupla- tai triplaäänet johtavat hylkäämiseen).

Lukijoiden suosikit julkistetaan 22. tammikuuta ilmestyvässä Episodissa 1/2021 – sekä tietysti täällä Episodin verkkosivuilla.

Tämän vuoden luonteeseen kuuluu, että koska äänestys avataan jo joulukuun alkupuoliskolla, on mukana muutama nimike, joiden loppuvuoden ensi-illan kohtalo on vielä epävarma. Näitä ovat Falling, Peruna ja Wonder Woman 1984. Jos ensi-illat peruuntuvat, ne poistuvat listalta. Tässä tapauksessa ei siis kannata äänestää ”ennakkoon” elokuvaa, josta uskoo pitävänsä.

Silti kannattaa toimia nopeasti, sillä äänestysaika päättyy jo sunnuntaina 3. tammikuuta. Kaikkien äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kotiteatterijulkaisuja ja muita elokuva-aiheisia palkintoja.

Äänestys on päättynyt. Tulokset on julkaistu Episodissa 1/2021 sekä täällä.