kirjoittajat: Essi Peltola

Uhma

Blood Diamondin ja Viimeisen samurain ohjaajan tuorein toiminnallinen draama on tositapahtumiin perustuva kertomus kolmesta juutalaisesta veljeksestä, jotka uhmaavat natseja toisen maailmansodan pyörteissä.

Max Payne

Suomalaiseen tietokonepeliin perustuvassa toimintajännärissä kova kyttä Max Payne lähtee kostoretkelle New Yorkin alamaailmaan, jossa hän törmää armottomiin rikollisiin, läpitunkemattomaan korruptioon ja helvetillisiin satuolentoihin.

Mamma Mia!

Musikaalin nimen perässä keikkuva huutomerkki on harvinaisen selvä varoituskyltti siitä, mitä on luvassa. Mamma Mia! on painajaismaisen hilpeä ja rasittavan tekopirteä musiikkikomedia, johon on ängetty kaikki verenseisauttavan sokeriset ABBA-ikivihreät.

Wanted

Maailmanlaajuisesti tuntemattoman Timur Bekmambetovin Night Watch (2004) ja sen jatko-osa Day Watch (2006) olivat kovanluokan kassamagneetteja Venäjällä. Brutaali Wanted pamauttaa ohjaajan kertaheitolla sellaisiin sfääreihin, että menestys myös Hollywoodissa näyttää erittäin todennäköiseltä. Bekmambetovin ensimmäinen Hollywood-elokuva on vakuuttava taidonnäyte siitä, mitä valtavirran toimintaelokuvat todella kaipaavat masentavan suoraviivaisten takaa-ajojen ja päättömän räiskintäsekamelskan tilalle.