9 erikoista Star Wars -faktaa – Boba Fettin kasvot näkyivät alkuperäisessä trilogiassa

Ja entäs se Jedin paluun loppu?

1. George Lucas suunnitteli alun perin apinaa esittämään Yodaa. Sille olisi puettu naamari ja se olisi käyttänyt kävelykeppiä.

2. Sanaa ewok ei käytetä lainkaan alkuperäisessä trilogiassa. Heidän lajinsa selviää kuitenkin käsikirjoituksesta sekä lopputeksteistä.

3. Boba Fettin kasvot näkyivät Imperiumin vastaiskussa. Näyttelijä Jeremy Bulloch esitti viime hetkellä Imperiumin upseeria.

4. Jokaisessa Star Wars -elokuvassa sanotaan ”minulla on paha aavistus tästä (I have a bad feeling about this).”

5. Lucas suunnitteli melkoisen erilaista loppua Jedin paluuseen. Ideana oli, että Vaderin riisuttua kypäränsä, Luke laittaisi sen päähänsä ja toteaisi: ”Nyt minä olen Vader.” Elokuvan lopusta suunniteltiin aluksi muutenkin paljon synkempää. Han Solo olisi kuollut, Kapinalliset olisi murskattu ja Luke olisi kadonnut jonkinlaiselle korpivaellukselle. Väitetysti tämä olisi kuitenkin haitannut lelumyyntiä, joten Lucas muutti lopun iloiseksi.

6. Yodan biologista lajia ei ole koskaan kerrottu. Hänen varpaidensa lukumäärä puolestaan tuntuu elokuvasta riippuen vaihtelevan kolmesta neljään.

7. Tähtien sota -elokuvaa ja 2001: Avaruusseikkailu -elokuvaa tekivät lähes samat henkilöt. Lucas oli niin vaikuttunut Avaruusseikkailusta, että halusi saman tuotantoryhmän.

8. Lucas pyysi mysteerisistä elokuvistaan sekä Twin Peaks -sarjasta tunnettua David Lynchiä ohjaamaan Jedin paluun. Hän ei suostunut.

9. Han Solon rooliin oli ehdolla Harrison Fordin lisäksi Burt Reynolds, Al Pacino, Jack Nicholson ja Christopher Walken.

Lähde: Mashable