Tänään tv:ssä: Elokuvasarjan paras jatko-osa – se tosin ei vielä ole paljon

IMDb-arvosana 5,8.

22.2.2021 05:00

Tappajahain vuonna 1978 ilmestyneessä jatko-osassa pieni merenrantakaupunki joutuu jälleen jättiläishain hyökkäyksen kohteeksi.

Hai, jonka poliisipäällikkö Brody apureineen surmasi neljä vuotta sitten, ei ollutkaan ainoa läheisiä vesiä uhkaava peto.

Joukko nuoria purjehtijoita joutuu uuden tappajahain hyökkäyksen kohteeksi. Yhdessä veneistä purjehtii muun muassa Brodyn kaksi poikaa. Brody joutuu taisteluun aikaa vastaan, jottei hain hampaisiin joudu uusia saaliita.

Steven Spielbergin ohjaama Tappajahai (1975) oli valtava menestys, ja myös Jeannot Szwarcin ohjaamasta Tappajahai 2:sta tuli hyvin tuottoisa. Alkuperäiselle elokuvalle se ei kuitenkaan vedä vertoja.

Tappajahai 2:n hyviksi puoliksi voi laskea sen, että sitä seuranneet jatko-osat olivat vieläkin huonompia. Ei ole siis ykkösosan voittanutta tässäkään elokuvasarjassa.

Brodyä esittävän Roy Scheiderin lisäksi elokuvassa näyttelevät edellisestä osasta tutut Lorraine Gary ja Murray Hamilton.

Tappajahai 2 esitetään Subilla maanantaina 22.02.2021 klo 21.00. Toinen esitys sunnuntaina 28.02.2021 klo 01.25. Katso alta kohtaus elokuvasta.

Lisää luettavaa