2013, urospuuman vuosi? 50-vuotias Brad Pitt näyttää mallia

Vuonna 2012 viisikymppisillä meni epätasaisesti: Tom Cruise puuhasi eropaperit ja vaisun musikaalin Rock of Ages. Demi Moore meni katkaisuhoitoon ja näytteli Miley Cyrusin äitiä alentuvassa teinielokuvassa LOL.

Toisaalta ikätoveri Ralph Fiennes debytoi ohjaajana Shakespeare-filmatisoinnissa Coriolanus. Ei ikä miestä pahenna, vai miten se oli.

Vuonna 2013 kultaisen iän kerhoon pääseevät muun muassa maailman seksikkäimmiksi miehiksi moneen kertaan äänestetyt Brad Pitt ja Johnny Depp sekä kung fu -legenda Jet Li. Tänä vuonna Pitt nähdään ainakin Steve McQueenin (Shame) ohjaustyössä Twelve Years a Slave ja zombimätössä World War Z. Depp puolestaan toikkaroi Pirates of the Caribbean -ohjaaja Gore Verbinskin Lone Ranger -filmatisoinnissa, ja Li puuhaa The Expendables 3:n parissa.

Naisista virstanpylvään saavuttavat muun muassa The Sessionsista naissivuosa-Oscaria väijyvä Helen Hunt ja Stifler’s mom eli Jennifer Coolidge. Myös aikakautensa märkä uni, Flashdance-tähti Jennifer Beals täyttää 50 vuotta. Hunt on tänä vuonna mukana Tšehovin Lokki-näytelmän elokuvasovituksessa ja Coolidge Jane Austeniin hurahtaneiden teemapuistossa elokuvassa Austenland.

Aikuisen ikään pääsevät lisäksi koomikot Rob Schneider ja Mike Myers sekä ohjaajat Quentin Tarantino ja Steven Soderbergh. Schneider tekee loikan toimintajännärin puolelle elokuvassa Life Outisde ja Myersiä tuuppivat huhut Austin Powers -jatko-osasta. Tarantinon pitää kiireisenä luultavasti Kill Bill 3, ja Soderberghiltä on luvassa Channing Tatumin, Rooney Maran, Jude Lawn ja Catherine Zeta-Jonesin tähdittämä draama Side Effects.

(Episodi/HM)