2017 julkaistun komediallisen toimintaleffan kuvauksissa tapahtui traaginen onnettomuus – illan elokuva on silti aika viihdyttävä tapaus

IMDb-arvosana 7,2.

11.2.2021 14:17

Tom Cruisen 1970-luvulle sijoittuvassa elokuvassa American Made (2017) tylsistynyt lentäjä ja huijari Barry Seal hakee jännitystä elämäänsä tarttumalla CIA:n tarjoukseen salakuvata mahdollisia eteläamerikkalaisia viholliskoneita. Tämä ei Sealille riitä, vaan hänet värvätään osaksi huumekartellia ja kuljettamaan kokaiinia Yhdysvaltoihin. Likaista rahaa pursuaa ovista ja ikkunoista – mutta mihin kierre lopulta johtaa?

Episodin kolmen tähden arvostelussa tuumittiin näin:

” Tom Cruisen Seal muistuttaa hänen edellistä rooliaan, The Mummyn seikkailijasolttua. Virnuileva seikkailija ei ole sellainen hahmo, jonka silmin tapahtumien järjettömyyttä on luonteva päivitellä. Ennemmin hän on kuin Mission Impossible -elokuvien Ethan Hunt muutettuna antisankariksi, jonka menestykselle pitäisi hurrata. Toki katsoja lopulta on Sealin puolella, mutta vain sen vuoksi, että yhä megalomaanisemmiksi ja vainoharhaisemmiksi muodostuvat käänteet tekevät oman edun tavoittelijastakin sympaattisen oloisen henkilön.”

Kuvauksissa sattui traaginen onnettomuus. Viimeisenä kuvauspäivänä stuntpilotti Alan D. Purwin sekä hänen lentoperämiehensä Carlos Berl syöksyivät maahan sumuisissa olosuhteissa Andien vuoristossa. Molemmat menehtyivät turmassa.

Elokuva esitetään Kutoselta kello 21.00. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

Lisää luettavaa