6 faktaa Ritari Ässä -sarjasta – hauska hetki sarjan joulujuhlissa

Muistoja 80-luvulta.

29.5.2019 00:03

1. Ääninäyttelijä William Daniels halusi K.I.T.T:stä persoonallisemman. Aluksi tekijät tuumivat, että auton äänen pitäisi olla robottimainen. Daniels sai tuoda sarjan edetessä charmiaan esiin ja siitä tuli hauskempi ja ihmismäisempi.

2. Sarjan luoja Glen A. Larson teki George Lucasin tunnetuksi tekemän peliliikkeen. Hän nimittäin halusi sarjan oheistuotteista 50 prosentin osuuden. Tämä oli lottovoitto Larsonille, sillä sarjan suosion myötä myytiin paljon monenmoista – kuten leluja.

3. K.I.T.T (Knight Industries Two Thousand) oli alun perin nimeltään T.A.T.T (Trans Am Two Thousand). Auton fiktionaalinen luoja oli nimeltään Wilton Knight.

4. K.A.R.R oli lyhenne sanoista Knight Automated Roving Robot.

5. Miten auto saatiin ajamaan itsestään? Siihen oli muokattu paikka stuntkuskille, joka juuri ja juuri näki, minne hän ajaa. Stuntkuski oli matkustajan puolella.

6. Auton ääninäyttelijä Daniels teki työnsä jälkituotannossa. Hän ei koskaan katsonut jaksoa, johon hän nauhoitti äänensä. Sen sijaan hän luki Michaelin repliikit ja vastasi niihin. Daniels ja David Hasselhoff tapasivat ensimmäisen kerran vasta sarjan joulujuhlissa. Daniels käveli Hasselhoffin luokse ja esitteli itsensä. Hasselhoff tuumi: ”Meillä taitaa olla hitti!”

Lähde: Mental Floss

Lisää luettavaa