Dvd & blu-ray: 60 vuotta täyttävä fantasiaseikkailu on aikansa lapsi

11.3.2013 08:30

Peter Pan, ilkikurisen haltian ja ikuisen pikkupojan sekoitus, houkuttelee Kultasten perheen lapset, Leenan, Jukan ja Mikon mukaansa seikkailujen Mikä-Mikä-Maahan. Leena havaitsee kuitenkin, että loputon leikkiminen satujen saarella intiaanien, merenneitojen ja merirosvojen parissa ei pitemmän päälle voi olla elämän ainut sisältö, varsinkin kun veljet alkavat unohtaa perheensä.

Nimihahmon ohella sellaisia klassisia hahmoja kuin Helinä-keiju ja Kapteeni Koukku sekä reippaita Disney-lauluja sisältävä elokuva kertoo niin aikuistumisen vaikeudesta kuin lapsuuden unohtamisen vahingollisuudesta. Elokuvassa on varsinkin intiaaneihin liittyvää nykyään arveluttavaa maailmankuvaa. Oman aikansa lapsi, 60 vuotta täyttävä Peter Pan on vanhentuneimmillaankin silti yhä ajaton fantasiaseikkailu.

Dvd:llä on lähinnä vain Ron Disneyn kommenttiraita, blu-raylla paljon muutakin kiinnostavaa elokuvaa taustoittavaa sekä Disney-historiikista käyvää aikaisemmin julkaistua ja uutta lisämateriaalia.

Jouni Vikman

Elokuva ★★★★
Dvd ekstrat ★★
Blu-ray ekstrat ★★★★

Peter Pan.  Yhdysvallat 1953. Ohjaus Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske. Käsikirjoitus Milt Banta, William Cottrell, Bill Peet, Erdman Penner, Joe Rinaldi, Ted Sears, Ralph Wright, perustuu J.M. Barrien kirjaan. Ääniosissa Bobby Driscoll / Jarkko Tamminen, Kathryn Beaumont / Hanna Salakari, Hans Conried / Veikko Honkanen. Ikäraja Sallittu. Dvd & blu-ray. Julkaisupäivä 15.2.2013.

 

 

Lisää luettavaa