7 jännittävää faktaa Loki-näyttelijä Tom Hiddlestonista – sai superroolinsa suhteilla

Thorin roolikin oli lähellä.

1. Oikeiden ihmisten tunteminen kannattaa viihdebisneksessäkin. Nykyinen supertähti Tom Hiddleston sai läpimurtoroolinsa Lokina ainakin osittain ohjaaja Kenneth Branaghin myötävaikutuksella. Kaksikko työskenteli aiemmin yhdessä Ivanov-näytelmässä sekä Wallander-tv-sarjassa. Hiddleston on kiittänyt Branaghia siitä, että hän muutti tämän uran ja elämän.

2. Näytteli Britannian pääministeri Winston Churchillin poikaa elokuvassa The Gathering Storm (2002). Hän oli tuolloin vielä opiskelija.

3. Oli aluksi ehdolla Thorin rooliin, mutta Branagh katsoi hänen sopivan paremmin Lokin rooliin. Monien mielestä pesti sopii Hiddlestonille kuin nakutettu. Empire-lehti äänesti Hiddlestonin tulkitseman pahiksen 19. parhaaksi elokuvahahmoksi kautta aikojen.

4. Kävi koulunsa yläluokkaisessa Eton Collegessa. Samaan aikaan sitä kävi muun muassa näyttelijä Eddie Redmayne sekä prinssi William. Hiddleston esitti koulun näytelmässä vähemmän hohdokkaasti elefantin oikeaa jalkaa. Redmayne puolestaan oli elefantin naispuolinen ratsastaja.

5. Chris Hemsworth on ollut hänen mieluisin työkaverinsa. Näyttelijä kehui tähteä siitä, että Hemsworth tekee hänestä paremman näyttelijän. ”Kaikki parhaat kohtaukseni ovat Chrisin kanssa.”

6. Esiintyi Jaguarin mainoksessa pahiksena yhdessä Mark Strongin ja Ben Kingsleyn kanssa. Mainos kiellettiin Britanniassa vanhempainjärjestöjen valitettua siitä. Mainoksen arveltiin kannustavan holtittomaan autoiluun.

7. Opiskeli näyttelemistä Royal Academy of Dramatic Arts -koulussa. Hän valmistui vuonna 2005. Samasta opinahjosta on valmistunut muun muassa Richard Attenborough, Kenneth Branagh ja Alan Rickman.

Lähde: Factinate, Vocal

Aiheeseen liittyvät jutut