90-luvun suosikki Neve Campbell katosi välillä ja kertoi miksi – tältä 50 täyttänyt tähti näyttää nyt

Hän ei jatka Scream-elokuvissa aliarvostuksen vuoksi.

3.10.2023 05:30

Hollywood-näyttelijä Neve Campbell täyttää tänään pyöreät 50 vuotta. Hän nautti 90-luvulla suursuosiota, ja hänet muistetaan muun muassa Villit kuviot -elokuvasta, Viiden juttu -sarjasta sekä elokuvasarjasta Scream.

Tähden ura pääsi välillä haalistumaan siitä mitä se oli, eikä Campbell saanut joidenkin muiden arvostettujen naisnäyttelijöiden tapaan pidettyä itseään A-luokan Hollywood-tuotantojen tähtenä.

Taustalla oli kuitenkin tiettävästi hänen oma valintansa. Hän avasi asiaa vuonna 2018.

Villit kuviot (1998).

– Tarvitsin hetken rauhoittumiseen. Kun olin kaksikymppinen, se (menestys) kaikki tuli niin nopeasti ja suurella vyöryllä, etten pystynyt kunnolla käsittelemään sitä. Se oli tietenkin mahtavaa ja olen siitä kiitollinen, mutta se meni asteelle, jossa minulle tarjottiin asioita, joita en halunnut tehdä, Campbell sanoi.

Tähti lisäsi vielä saaneensa tarjouksia vain kauhuelokuvista ja huonoista romanttisista komedioista. Tämä johtikin siihen, että hän poistui pitkäksi aikaa kirkkaimmista parrasvaloista.

Campbellin näyttelijänura ei kuitenkaan tyssännyt missään vaiheessa kokonaan. Merkittävimpiä viime vuosien työprojekteja häneltä on House of Cards -sarja, jossa hän esitti taitavaa poliittista peluria. Paluu isompiin leffoihin puolestaan nähtiin, kun hän näytteli Skyscraper (2018) -elokuvassa yhdessä Dwayne Johnsonin kanssa.

Scream (2022).

Lisäksi hän teki paluun suosikkikauhuelokuvasarjaan Scream (2022). Se oli jatkoa Scream 4 -elokuvalle, mutta samalla elokuva toimii leffasarjan uutena alkuna.

– Olen innoissani astuessani takaisin Sidneyn kenkiin ja nähdessäni Courteneyn (Cox) ja Davidin (Arquette), Campbell kertoi vuonna 2021, ja lisäsi vielä Scream-elokuvien olevan hänelle tärkeä osa elämäänsä.

Fanien harmiksi hän ei palannut Scream 6 -elokuvaan. Syynä on Campbellin tuntema aliarvostus, koska hänelle ei maksettu tarpeeksi palkkaa. Hänen mielestään hänen asemassaan oleva mies saisi elokuvasta paremman palkan. Campbell tuumi olevansa surullinen jäädessään pois jatkosta.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Neve Campbellista

Kertoi kärsineensä 14-vuotiaana hermoromahduksesta, joka johti täydelliseen hiustenlähtöön.

Lopetti tupakoinnin vuonna 2011. Oli ollut tupakoitsija 14-vuotiaasta lähtien, ja yritti lopettaa useita kertoja ennen kuin onnistui siinä.

Vaikka Campbell on tunnettu kauhuelokuvista, kuten Scream-elokuvista ja The Craftista (1996), hän ei ole koskaan ollut genren fani ja myöntää, ettei katso kauhuelokuvia, sillä hän pelkää niitä.

Tavoitteli aikoinaan ballerinan uraa, mutta lopetti vammojen vuoksi.

Neve Campbell on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Tiskijukkanakin toiminut Brie Larson täytti 34 vuotta – tällaisia kuvia hän jakaa Instagramissa – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Neve Campbell Swan Song -elokuvan ensi-illassa syyskuussa. AOP


https://www.instagram.com/nevecampbell/?hl=fi&img_index=1

Lähde: Screen Rant, ET Online, Insider, IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia