Tiskijukkanakin toiminut Brie Larson täytti 34 vuotta – tällaisia kuvia hän jakaa Instagramissa

Tähti kokeili myös musiikkiuraa.

2.10.2023 05:30

Brianne Desaulniers eli ammattinimeltään Brie Larson täytti 1. lokakuuta 34 vuotta. Hän on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on suurelle yleisölle tutuin roolistaan Captain Marvelina.

Desaulniers valitsi taiteilijanimekseen Larson, koska piti sukunimeään vaikeana ääntää. Nimi on peräisin hänen ruotsalaiselta isoisoäidiltään sekä Kirsten Larson nimisestä nukesta, jollainen hänellä oli lapsena.

Uransa Larson aloitti teini-ikäisenä, komedioiden sivurooleista. Niiden kautta hän pääsi suurempiin rooleihin. Larson on saanut useita tunnustuksia, muun muassa Oscar, Golden Globe ja Primetime Emmy -palkinnon.

Room (2015).

Ennen teini-iän komediarooleja, Larson meni jo kuusivuotiaana opiskelemaan näyttelemistä. Hänet hyväksyttiin American Conservatory Theaterin koulutusohjelmaan, ja ensimmäisen roolinsa hän teki vuonna 1998 The Tonight Show with Jay Leno -keskusteluohjelmassa esitetyssä komediasketsissä. Hänen läpimurtonsa näyttelijän uralla tapahtui ylistetyssä draamassa Short Term 12 (2013).

Larson kokeili näyttelemisen ohella lyhyesti musiikkiuraa, ja hän on toiminut myös tiskijukkana. Hän julkaisi vuonna 2005 albumin nimeltään Finally Out of P.E. DJ:n töitä hän teki elättääkseen itsensä, koska näyttelijäura ei ottanut tulta alleen.

Oscar-palkinnon hän voitti draamasta Room (2015). Hän näytteli siinä äitiä, joka oli pitkäaikaisessa vankeudessa lapsensa kanssa. Muutama vuosi sen jälkeen hän teki seikkailuelokuvan Kong: Skull Island (2017), joka oli hänen ensimmäinen suuren budjetin elokuva, jonka jälkeen hänet valittiin Captain Marvelin rooliin.

Brie Larson Captain Marvelin roolissa.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Brie Larsonista

Larson tunnetaan sukupuolten välisen tasa-arvon aktivistina ja seksuaalisen väkivallan uhrien puolestapuhujana.

Kärsi lapsena ujoudesta ja sosiaalisesta ahdistuksesta.

Kirjoitti lapsuuden kesinään omia elokuvia, joita tehtiin autotallissa serkkujen kanssa.

Larson kiinnostui musiikista yksitoistavuotiaana, kun hän oppi soittamaan kitaraa. Hän alkoi äänittää kappaleita itse ja ladata niitä omalle verkkosivustolleen.

Larsonilta on tulossa agenttisarja, joka on tiettävästi nimeltään The Agent. Sarjasta uutisoitiin ensin elokuvana, mutta se on näillä näkymin sarja, ja se julkaistaan Netflixissä. Larson näyttelee sarjassa korkean tason CIA-agenttia, joka saa vaarallisen tehtävän kaataa kansainvälinen rikollisjärjestö.

Brie Larson on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lähde: Wikipedia, IMDb, GFB

Lisää luettavaa