91-vuotias elokuvasäveltäjä John Williams pohti uransa jatkoa – meriiteissä Star Warsit, Indiana Jonesit ja Schindlerin lista

Ehkä häntä vielä kuullaan elokuvassa jos toisessakin.

3.1.2024 11:30

John Williams on jättänyt ison puumerkin elokuvahistoriaan upeilla sävellyksillään. Hänen musiikkiaan on saatu kuulla niin Star Warseissa, Indiana Jones -elokuvissa, Tappajahaissa kuin Schindlerin listassakin.

Williams teki musiikkia myös viimeisimpään Indiana Jones -leffaan Indiana Jones and The Dial of Destiny (2023). Noihin aikoihin Williams antoi ymmärtää, että hän ehkä lopettaisi uransa siihen ainakin kokopitkien elokuvasävellystöiden osalta.

Jatkoa on kenties kuitenkin silti luvassa muodossa tai toisessa. Hän kommentoi vastikään The Timesille, että ”hän haluaa pitää avoimen mielen” uransa suhteen. Hän ei ole siis päättänyt ainakaan vielä eläköityä – jos ollenkaan.

Williamsin musiikkia kuultiin muun muassa elokuvassa Star Wars: Episodi I – Pimeä uhka (1999).

– En välitä kovin paljon suurista julistuksista, lausunnoista jotka ovat tiukkoja, valmiita ja suljetuilla ovilla varustettuja, Williams tuumi.

– Jos eteen tulee elokuva, josta olisin hyvin kiinnostunut, ja jossa olisi aikataulu jonka kanssa tulisin toimeen, silloin en sulkisi mitään pois, Williams lisäsi.

Säveltäjä on aiemmin tuuminut, ettei musiikista voi eläköityä. Hän kuvaili musiikkia hengittämiseksi ja elämäksi, ja Williamsin mielestä päiväkin ilman musiikkia on virhe.

Williamsilla on sävellystöistään peräti viisi Oscar-palkintoa ja 53 Oscar-ehdokkuutta.

Lue myös: Yleisö valitsi kaikkien aikojen elokuvamusiikin – Star Wars ja Schindlerin lista olivat 2. ja 3. – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa