Yleisö valitsi kaikkien aikojen elokuvamusiikin – Star Wars ja Schindlerin lista olivat 2. ja 3.

John Williams ei ollut tällä kertaa ykkönen.

30.8.2023 04:30

Britanniassa on taas äänestetty ahkerasti. Kerroimme aiemmin parhaan 007-elokuvan valinnasta sekä suosikista seuraavaksi James Bond -näyttelijäksi.

Tällä kertaa britit antoivat mielipiteensä parhaasta elokuvamusiikista. Listalla menestyi odotetusti hyvin John Williamsin säveltämä Star Wars -musiikki, joka pääsi kakkoseksi. Kolmannen sijan vei Schindlerin lista (1993), jonka musiikki on niin ikään Williamsin mielen maisemista syntynyt.

Ykköseksi selvisi kaikkien tunteman ja rakastaman fantasiatrilogian musiikki. Tarinan sulosoinnut ja -sävelet on säveltänyt Howard Shore, ja elokuvasarja on tietystikin Peter Jacksonin ohjaama Taru sormusten herrasta.

Howard Shore sävelsi musiikin Taru sormusten herrasta -trilogiaan.

Ääniä tuli yli 10 000 kappaletta, ja äänestyksen järjesti Classic FM. Listalle seuraaviksi sijoittuivat John Barryn Minun Afrikkani (1985), Hans Zimmerin Gladiator (2000), Debbie Wisemanin Wilde (1997), John Barryn Tanssii susien kanssa (1990), John Williamsin Jurassic Park (1993), Ennio Morriconen Hyvät, pahat ja rumat (1966) sekä niin ikään Morriconen Linnake (1986). Koko lista täällä.

Muistojen herättämiseksi, alla Spotifyn tarjoamaa musiikkia Taru sormusten herrasta -trilogiasta.

Lue myös: Peter Jacksonilta tuli kommentti – onko hän mukana uusissa Taru sormusten herrasta -leffoissa? – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa