Alec Baldwinin aseessa oli mitä ilmeisimmin oikea patruuna – asemestari jätti kärryyn kolme asetta

Lisätietoja Rustin tragediasta.

Alec Baldwin joutui kamalaan tilanteeseen Rust-elokuvansa kuvauksissa harjoitustilanteessa, kun hän ampui turvalliseksi luulemallaan aseella. Aseessa oli kuitenkin ilmeisesti oikea patruuna.

Baldwinin ammuttua luoti osui ohjaaja Joel Souzaa olkapäähän ja pääkuvaaja Halyna Hutchinsia rintakehään. Molemmat toimitettiin sairaalaan, jossa Hutchins menehtyi. Souza on jo päässyt sairaalasta pois.

Uusimpien tietojen mukaan apulaisohjaaja antoi Baldwinille yhden kolmesta rekvisiitta-aseesta, jotka aseista vastuussa ollut asemestari oli laittanut harmaaseen kärryyn. Rekvisiitta-aseessa ei pitänyt olla oikeita patruunoita. Apulaisohjaaja myös huusi: ”Kylmä ase!” Sen piti tarkoittaa, että siinä ei ollut ainakaan oikeita patruunoita.

Apulaisohjaajan valaehtoisesta todistuksesta ei ilmeisesti selvinnyt, minkälaisia patruunoita aseessa oli. Santa Fe Reporterin mukaan kyseessä oli kuitenkin oikea patruuna, sillä poliisi Joel Cano kirjoitti apulaisohjaajan lausuntoon, ettei apulaisohjaaja ”tiennyt, että rekvisiitta-aseessa oli oikeita patruunoita”.

Traagisten hetkien jälkeen Baldwin otti rooliasunsa pois päältään ja vaihtoi arkivaatteisiin. Näyttelijä antoi roolivaatteensa poliiseille, ennen kuin hän poistui kuvauspaikkana toimineelta maatilalta.

Asemestari puolestaan otti haltuunsa rekvisiitta-aseen ja hylsyn. Hän antoi ne poliiseille.

Lähteiden mukaan Baldwin meni vapaaehtoisesti poliisilaitokselle tapauksen jälkeen. Santa Fe Reporterin mukaan vaikuttaa siltä, ettei Baldwinia pidetä epäiltynä vaan todistajana.

New York Timesin mukaan kuvaukset eivät ole menneet ongelmitta, sillä aiemmin tällä viikolla useita kuvausryhmän jäseniä poistui paikalta ”työolosuhteiden” vuoksi. Baldwin toimii elokuvassa näyttelemisen lisäksi tuottajana.

Aiheeseen liittyvät jutut