Alec Baldwin laukaisi aseen kuvauksissa: nainen kuoli – myös elokuvan ohjaaja haavoittui

Poliisi tutkii asiaa.

Alec Baldwin on kuvannut viime aikoina lännenelokuvaansa nimeltään Rust. Baldwin näyttelee elokuvassa etsintäkuulutettua lainsuojatonta ja Travis Fimmel palkkionmetsästäjää.

Kuvaukset New Mexicossa saivat järkyttävän käänteen, kun pääkuvaaja Halyna Hutchins kuoli ja ohjaaja Joel Souza haavoittui.

Hutchins vahingoittui rekvisiittaan kuuluneen aseen laukaukseen. Asiasta soitettiin hätäkeskukseen, ja myöhemmin Santa Fen piirikunnan poliisi kertoi 42-vuotiaan naisen kuolleen sairaalassa. Myös 48-vuotias Souza joutui sairaalaan. Hänen tilastaan ei ole tietoa.

Poliisi kertoi tutkivansa, minkälaista asetta käytettiin ja minkälainen luoti siinä oli. Virkavalta aikoi kertoa asiasta lisää, kun he saavat selvitettyä asiaa tarkemmin.

Deadlinen lähteiden mukaan Alec Baldwin latasi aseen Rustin harjoituksissa, ja se mitä aseen piipussa olikaan lensi laukaisun johdosta piipusta ulos. Laukaus vahingoitti paitsi menehtynyttä pääkuvaajaa myös elokuvan ohjaajaa. Souzaa osui ilmeisesti olkapäähän ja Hutchinsia tiettävästi vatsaan. Myös poliisi on varmistanut ampujan olleen Baldwin.

Rustin tuotanto on keskeytetty kuolemantapauksen vuoksi. Baldwinia on kuulusteltu tapauksen vuoksi ja hänet on vapautettu. Poliisi kuulustelee myös muita silminnäkijöitä. Syytteitä ei ole ainakaan vielä nostettu.

Lähde: Deadline

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut