American Pie ja American Beauty -tähti kertoo, kuinka hänet raiskattiin 12-vuotiaana, teini-iän huumekoukusta, yhteistyöstä Kevin Spaceyn kanssa

American Beauty

Lapsuus, jota kenenkään ei tulisi kokea.

Entertainment Weekly ja Independent uutisoivat näyttelijä Mena Suvarin uudesta muistelmasta The Great Peace, jossa Suvari kertoo muistoistaan American Beauty -elokuvan kuvauksista, teini-iän huumeaddiktiostaan, sekä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Suvari muistelee muun muassa, kuinka eli ”kaksoiselämää” yrittäessään tasapainotella addiktioidensa ja koulun kanssa. ”Kun olin koulussa, ajattelin vain hetkeä kun pääsen koulusta pois ja vetämään viivoja. Valvoin pitkälle yöhön, nukuin muutaman tunnin ja toistin päivän”, Suvari kertoo.

Hän sanoo, että metamfetamiini teki hänestä hypertietoisen, mutta vainoharhaisen. ”Odotin ison osan yöstä, että kuulen jos joku koputtaa makuuhuoneeni oveen. Vaikka sain pidettyä arvosanani korkealla, terveyteni kärsi.” Suvarin mukaan huumeaddiktiot puhkesivat seksuaalisten hyväksikäyttöjen myötä.

”Ikävuosien 12 ja 20 välillä olin jatkuvan seksuaalisen hyväksikäytön uhri.” Suvari kertoo, että ystävä raiskasi hänet 12-vuotiaana. Myöhemmin hänellä oli useita hyväksikäyttöjä ja suhteita vanhempien miesten kanssa. ”Tein kaiken mitä minulta pyydettiin. Koulutehtävät, koekuvaukset, seksiä”, Suvari muistelee.

Kun hän pääsi mukaan Sam Mendesin elokuvaan American Beauty, Suvari kokee, että hänet pelastettiin. ”Se oli kaunis kokemus, kun sai mahdollisuuden työskennellä ja ilmaista itseään kun se oli tarpeellista, se pelasti minut.” Suvari näyttelee elokuvassa Kevin Spaceyn hahmon tyttären ystävää, joka on samalla isän intohimojen kohde.

Suvari muistelee, kuinka Spacey halusi auttaa häntä valmistautumaan intiimin kohtauksen kuvauksiin. ”Makasimme sängyllä hyvin lähekkäin. Hän tavallaan piteli minua hellästi. Se oli hyvin rauhallista, mutta outoa ja epätavallista”, hän kertoo.

Aiheeseen liittyvät jutut