Vihjasiko Kevin Spacey gaalapuheessaan seksiahdisteluun? Voitti vuonna 2000 Oscar-palkinnon American Beauty -elokuvasta

Puheen voi tulkita monella tavalla.

31.10.2017 13:31

Yhdysvaltalainen ohjaaja Christopher Shinn twiittasi jo maanantaina, että on aina ajatellut Kevin Spaceyn Oscar-puheen vuodelta 2000 vihjanneen hänen omiin ”kupruihinsa” tai yrittäneen mitätöidä niitä. Hän arvelikin sitä käytävän kohta läpi lehdistössä.

Puhe herättikin nyt The Telegraph -lehden mielenkiinnon.

Kevin Spacey esitti American Beauty -elokuvassa keski-iän kriisissä kamppailevaa isää, joka ihastuu teinityttärensä ystävään. Oscar-puheessaan Spacey sanoi näin:

– Kiitos ystävilleni siitä, että näytätte minulle huonoimmat ominaisuuteni. Tiedän, että teette sen, koska rakastatte minua. Siksi rakastan Lesterin näyttelemistä, koska näemme kaikki hänen huonoimmat puolensa, mutta silti lopulta rakastamme häntä, Spacey sanoi puheessaan.

– Tämä elokuva merkitsee minulle sitä, miten kenen tahansa, mikä tahansa yksittäinen teko voi olla tuomittava, jos sitä ei tarkastella kontekstissa. Mutta tämän elokuvan riemukkuus on sen todellisessa kauneudessa, ja me löysimme todellista kauneutta tästä erikoislaatuisesta Alan Ballin käsikirjoituksesta, Spacey jatkoi.

American Beautyssa näytellyt Mena Suvari ja ohjaaja Sam Mendes eivät ole vielä kommentoineet syytöksiä Kevin Spaceytä kohtaan.

Kuva elokuvasta American Beauty. Alla Shinnin twiitti sekä Kevin Spaceyn voittopuhe.

 

 

Lähde: The Telegraph

Lisää luettavaa