Anthony Hopkins kujeili joulukuussa julkaistavan Netflix-leffan kuvauksissa – Kollega naureskelee videolla

Hauska sattuma.

Joulukuun 20. päivä Netflixiin ilmestyvä Kaksi paavia on Fernando Meirellesin (City of God, Uskollinen puutarhuri) uusin ja maailmalla jo ylistetty elokuva. Paavi Benedictus XVI:stä ja Franciscuksesta kertova elokuva sai maailmanensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla.

Alta nähtävässä paneelikeskustelussa Franciscusta näyttelevä Jonathan Pryce kertoo kuinka Benedictusta näyttelevä Anthony Hopkins kujeili kuvauksissa. Molemmat näyttelijät ovat Walesista, joten Pryce alusti ensin elokuvan toteamalla, ettei Hopkins valitettavasti päässyt näytökseen mukaan. Hän lupasi lukea Hopkinsin viestin yleisölle: ”Jonathan Pryce on mahtavin walesilaisnäyttelijä kenen kanssa olen koskaan työskennellyt”, Pryce nauratti yleisöä.

Keskustelussa Pryce muistelee kuinka hän oli call sheeteissa, eli eräänlaisissa kuvauslistoissa numerona yksi ja Hopkins numerona kaksi. Yleensä tärkein näyttelijä on listalla ensimmäinen. Numerointi siksi, että näyttelijöitä on helpompi porrastaa kuvauksissa – ensimmäinen saapuu yleensä esimerkiksi maskeeraukseen viimeisenä, eikä hänen tarvitse täten odotella niin kauaa. Hän voi saapua kuvauspaikalle kaikkein myöhään.

Hopkins on tottunut olemaan ensimmäinen, mutta Kahden paavin kuvauksissa hän jäi toiselle sijalle. Hän teetätti omaan asuntoautoonsa isot plagaatit, joissa luki ”numero yksi”. Hän lähetti myös viestin Prycelle: ”Mikäli puhut lehdistölle, niin älä kiltti kerro, että minun asuntoautoni oli pienempi kuin sinun”. Pryce kertoo myös, että he lähettävät toisilleen jatkuvasti sähköposteja. Hopkins kutsuu Pryceä ”numero ykköseksi”. Itseään hän nimittää ”sir numero kakkoseksi”, koska kahdesta näyttelijästä vain Hopkins on aateloitu.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut