Antti Reini Vareksesta pääministeriksi: ”Käyn ainakin kerran suihkussa ennen kuvauksia”

26.8.2012 19:55

Näyttelijä Antti Reini on viime aikoina totuttu näkemään Vares-elokuvien renttumaisena yksityisetsivänä. Nyt Reini ”siistiytyy rentusta johtotehtäviin”, kuten Ainoat oikeat -elokuvan lehdistötiedotteessa kerrotaan. Reini esittää tulevassa romanttisessa komediassa Suomen pääministeriä, johon kolmikymppinen sinkkunainen rakastuu. Episodi jututti kuvauksiin valmistautuvaa Reiniä.

Mitä mieltä olet elokuvan tarinasta?
Paljastamatta mitään yksityiskohtia siinä on kaikki hyvän elokuvan elementit. Siellä on syvyyttä ja tragediaa ja kepeyttä ja inhimillisyyttä. Se on äärimmäisen inhimillinen käsikirjoitus ja sitä kautta myös koskettava.

Voisitko kuvailla pääministerin roolihahmoasi?
Mehän emme ole vielä aloittaneet kuvauksia, joten en halua hirveästi siitä etukäteen puhua. Jätän prosessivaiheeseen sen, mikä hänen tragediansa on ja sen, minkälainen persoona hän on. Mutta hyvä tyyppi se on kuitenkin.

Pakko kysyä, että onko roolihahmossa jotain samaa kuin Vareksessa, etenkin kun elokuvan ennakkotiedoissakin siihen viitataan?
Kyllä ainakin kerran aion käydä suihkussa ennen kuin kuvaukset alkavat. Tämä on ihan oma juttunsa, ja se jää nähtäväksi sitten.

Onko romanttinen komedia tuttu lajityyppi?
En ole hirveästi niitä katsonut, mutta viime aikoina niitä on putkahdellut silmien eteen aika paljon. Se on hyvä genre ja erilainen mitä olen aikaisemmin tehnyt. Romanttiset komediat ovat usein paljon parempia kuin monet draamaksi tehnyt draamat, koska tietynlainen kepeys tuo mukanaan uskottavuutta. Sen takia olen ruvennut pitämään tästä lajityypistä. Siellä on lihaa ja verta hahmoissa, tarinat on aika uskaliaita. Paukutellaan menemään sataakymppiä välillä, ja se on hienoa.

Elokuvan yhteydessä on puhuttu brittikomedioista vaikutteiden antajina. Entä mitä suomalaista tässä on?
Suomessahan tämä tehdään, ja tämä on suomalainen tarina. On tässä paljon sellaisia aineksia, joiden veikkaisin koskettavan ihmistä Kiinassakin. Hyvät tarinat yleensäkin ovat globaaleja. Aihe on niin koskettava, että se ei ole kulttuurisidonnaista.

Ainoat oikeat tulee ensi-iltaan joulukuussa 2013. Antti Reinin ohella keskeisiä rooleja näyttelevät Anna-Maija Tuokko ja Ilkka Villi. Elokuvan ohjaa Saara Cantell (Kohtaamisia, Tähtitaivas talon yllä).

Haastattelu: Jussi Huhtala
Kuva: Nordisk Film

Lisää luettavaa