Applen televisiosarja kuvaa taitavasti mediamaailman valtataisteluja – Mukana huipputekijöitä

Apple TV Plus -suoratoistopalvelun sarja The Morning Show kertoo aamuohjelman uutisankkureista.

17.4.2020 11:13

Alex Levy (Jennifer Aniston) ja Mitch Kessler (Steve Carell) ovat koko Amerikan rakastamat aamuohjelman uutisankkurit. Aina siihen asti kunnes Mitchin törkeä seksuaalinen ahdistelu nousee päivänvaloon #MeToo-keskustelun myötä. Mitchin hahmon tosielämän esikuva on NBC:n The Today Show’sta seksuaalisen ahdistelun vuoksi potkut saanut Matt Lauer.

Samaan aikaan Länsi-Virginiassa Bradley Jackson (Reese Witherspoon) on konservatiivisen tv-kanavan juontaja. Sanavalmis Bradley menettää malttinsa työkeikalla hiilikaivoksen vastaisessa mielenosoituksessa. Video lähtee viraaliksi, jonka seurauksena hänet kutsutaan New Yorkiin The Morning Show’n vieraaksi.

Protestina kanavan pomoille Alex päätyy pestaamaan Bradleyn uudeksi juontajaparikseen, vaikka ei edes erityisemmin pidä hänestä.

Sarjan pääohjaaja on loistava Mimi Leder. The Morning Show kuvaa todenmukaisesti media-alan kulissien takaisia valtataisteluja. Sarjan työyhteisö on täynnä kieroiluja sekä keskinäisiä liittolaisuuksia ja suhmurointeja. Lojaalius on vain silmänlumetta. Kuka tahansa on uhrattavissa, kunhan oma nahka pelastuu.

Erityisen hienosti sarja tekee näkyväksi juuri seksuaalisen ahdistelun hienovaraisen dynamiikan, joka on suoraan sidoksissa valta-asetelmiin.

Reese Witherspoon on roolissaan häikäisevä, ja Jennifer Aniston tekee ehkä parhaimman roolityönsä koskaan ristiriitaisena Alexina. Billy Crudupin näyttelijäntyötä televisioyhtiön raivostuttavan laskelmoivana ja kierona kakkospomo Coryna on ilo seurata.

Ainoastaan muutamat musikaalimaiset kohtaukset ja yksi turhan pitkitetty takaumajakso tekevät särön muuten niin toimivaan kokonaisuuteen.

Apple TV+ -suoratoistopalvelussa nähtävän sarjan on vahvistettu jatkuvan toisella kaudella.

Susanna Karhapää

Tähdet ★★★★

Lisää luettavaa