Arvostettu brittilehti kehui Aki Kaurismäen uuden elokuvan pilviin – kriitikko teki myös lupauksen

Jääkö hieno elokuva ohjaajan viimeiseksi?

Brittilehti The Telegraphin kriitikko Tim Robey hehkutti kovasti Aki Kaurismäen elokuvaa Toivon tuolla puolen. Elokuva sai viisi tähteä, eikä arvostelusta löytynyt lainkaan negatiivista kritiikkiä.

Kriitikon mukaan Kaurismäen elokuva pelasti Berliinin elokuvajuhlat melkein yksinään tämän vuoden toinen toistaan alakuloisemmilta elokuvilta. Toivon tuolla puolen tarjoaa siis paljon nauruja ja Robey ihmettelikin, miten Kaurismäki onnistuu kaiken tragedian ja rasismin keskeltä tuomaan katsojille hymyn huulille.

Robeyn mielestä elokuva oli upean näköinen ja pisteliäs teos, joka tulee varmasti voittamaan palkintoja. Robey kehui myös Kaurismäen kykyä tehdä huumoria, joka toimii millä tahansa kielellä. Niin ikään Timo Salmisen kykyjä kuvaajana kehuttiin.

Lopuksi kriitikko lupasi, että jos ei ole koskaan nähnyt Kaurismäen elokuvia, niin katsomalla tämän ymmärtää heti mistä hänestä vouhottamisessa on kyse.

Toivon tuolla puolen saattaa jäädä Kaurismäen viimeiseksi ohjaustyöksi, sillä hän ilmoitti torstaina lopettavansa uransa elokuvaohjaajana. Hän totesi olevansa väsynyt ja haluavansa vihdoinkin elää omaa elämäänsä.

Täällä oma arvostelumme elokuvasta: Toivon tuolla puolen.

Lähde: The Telegraph, Yle

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut