Avatar 2 vuonna 2013?

15.5.2010 00:04

James Cameron puhui tällä viikolla Etelä-Korean Seoulissa 3D-tekniikan puolesta. Samalla hän kertoi, että Avatar 2:n tekeminen kestää noin kolme vuotta – puolitoista vuotta vähemmän kuin Avatarin.

Mikäli kuvaukset aloitetaan pian, voisi jatko-osa maailman menestyneimmälle elokuvalle olla totta aikaisintaan vuonna 2013. Cameron kertoi, että tarkempia tietoja uudesta elokuvasta on luvassa muutaman kuukauden sisällä. Tähän mennessä  hän on paljastanut, että jatko-osa tutkii Pandoran valtameriä.

Seoulin teknologiamessuilla Cameron julisti, että pian 3D leviää elokuvista myös muuhun viihteeseen kuten urheiluun ja musiikkiohjelmiin, ja teattereiden lisäksi yleisö voi katsoa sitä kotonaan 3D-televisioista ja -tietokonenäytöistä. Tekniikan kehitykseen uskova ohjaaja kertoo nähneensä jo useita hyviä laitteita, mutta 3D-sisällön puute estää vielä niiden sarjatuotantoa.

Cameron vertasi 3D:n leviämistä värifilmin keksimiseen, ja sanoo, että 3D-siirtymä kestää huomattavasti vähemmän kuin värielokuvan vakiintumisen vaatimat 25 vuotta.

Lisää luettavaa