Avatar aiheutti paineita Hämähäkkimiehelle

6.6.2012 17:13

Spider-Manin tarina on tuttu kaikille sarjakuvien lukijoille ja kolmen aikaisemman elokuvan nähneille. Harva kuitenkin tuntee tarkasti Peter Parkerin historian, johon kuuluu vanhempien menettäminen epämääräisissä olosuhteissa. Hämähäkkimiehen hämärästä menneisyydestä kertovat ohjaaja Marc Webb, Andrew Garfield ja Emma Stone.

Teksti: Johanna Juntunen, Los Angeles

Kun aiemmat Spider-Man -elokuvat keskittyivät siihen, mikä teki Peter Parkerista (Andrew Garfield) Hämähäkkimiehen, tässä elokuvassa sukelletaan syvemmälle menneisyyteen. Tuolloin kuvassa oli mukana myös Parkerin ensimmäinen ja todellinen rakkaus Gwen Stacy (Emma Stone), joka kuuluu oleellisena osana Marvel-sarjakuvien maailmaan. Hän rakastui Peter Parkeriin toisin kuin Mary Jane (aiemmissa elokuvissa Kirsten Dunst), joka rakastui Hämähäkkimieheen.

Tunnetun toimintaelokuvien ohjaajan sijaan uuden seikkailun ohjaajaksi valittiin Marc Webb. Hänen ohjaamansa (500) Days of Summer osoitti Avi Aradille ja muille tuottajille, että Webb oli oikea henkilö ohjaamaan ihmissuhdepainotteinen sankaritarina.

– Spider-Man on siinä mielessä mielenkiintoinen hahmo, että hän on ollut olemassa jo viisikymmentä vuotta eli uusia tarinoita riittää kerrottavaksi. Siinä mielessä kyse on aivan eri asiasta kuin Harry Potterin kohdalla, jonka elinkaari oli sinetöity. Suurinta osaa Hämähäkkimiehen tarinoista ei ole vielä käsitelty valkokankaalla. Minua viehätti elokuvan lähtökohta kahdeksanvuotiaasta pojasta, joka kasvaa ilman vanhempia, ja miten se vaikuttaa hänen tunne-elämäänsä, Webb kertoo Cancunissa, Meksikossa.

Tämän päivän trendiä noudattaen The Amazing Spider-Mania katsotaan 3D-lasit päässä. Webb kuvasi elokuvan stereoskooppisesti Avatarin innoittamana. Kuvaukset kestivät peräti vuoden verran.

Avatar tuli ensi-iltaan projektin alkuaskeleiden aikoihin ja aiheutti paineita 3D:n suhteen, vaikka studio ei sitä vaatinut. Aloin suunnitella tätä 3D-elokuvana ja kehittelimme kohtauksia kolmiulotteisuus mielessä. Sillä jos joku hahmo on syntynyt tätä teknologiaa varten, se on Spider-Man. Stereoskopia tarjoaa niin syvällisen reaktion katsomiskokemukseen, että sitä ei voi saavuttaa millään muulla tavalla, ohjaaja intoilee.

Lue lisää The Amazing Spider-Man -elokuvasta uudesta Episodista! Ilmestyy perjantaina 8.6.2012.

Lisää luettavaa