Batman-trilogian kuvaaja tyrmää The Avengersin: ”kauhea elokuva”

18.10.2012 00:17

Ohjaaja Christopher Nolanin vakiokuvaaja, Inceptionista (2010) Oscarin voittanut ja kaikki Nolanin Batman-elokuvat kuvannut Wally Pfister ei pitänyt vuoden ylivoimaisen rahasammon, The Avengersin kuvastosta.

Herald-Tribunen haastattelussa Pfister lyttää Avengersin hieman yllättäen.

Voittonsa lisäksi kolme kertaa Oscariin ehdolla ollut Pfister kertoo ensin, että elokuvaa kuvattaessa tärkeintä on tarinankerronta. Tästä selvästä ajatuksesta mies hyppää kuitenkin Avengersin kauheuteen.

Pfister kertoo ihmetelleensä, miksi hittielokuvan kamera on sijoitettu oudosti ja kuvakulmat kummallisia, ja tulleensa päätelmään, että elokuvassa haluttiin vain esitellä kalliita kuvaussettejä tarinan kustannuksella. ”Epälooginen kerronta sai minut hulluksi”, Pfister päättää Avengers-paatoksensa.

Jutussa ei tarkenneta, pitääkö Pfister kuvausta tarinankerronnan ainoana hyväksyttävänä muotona. Ilmeisesti.

Batmanin tekijältä tulevaa Avengers-lyttäystä voisi helposti pitää kateellisen panetteluna, mutta kommentit saavat sopivaa ilmaa, kun niitä vertaa Pfisterin samassa haastattelussa kertomiin aatoksiin supersankarigenrestä kokonaisuudessaan.

Kuvaaja pitää realistisempia elokuvia vähemmän kaavamaisina, eikä aluksi innostunut Yön ritaristakaan, ”miehestä kumipuvussa”. Kysyttäessä mahdollisen neljännen Batman-elokuvan kuvauksesta, Pfister kertoo olevansa onnekas ja nyt tarpeeksi menestynyt toteuttaakseen itseään, eikä ole aikeissa edes pohtia uutta Lepakkomiestä ennen kuin talo on lähtemässä pään päältä.

Pfister on itse hyppäämässä kameran takaa piakkoin ohjaajaksi, mutta ei Herald-Tribunen haastattelussa paljastanut vielä elokuvastaan muuta kuin lajityypin: nykyhetkeen sijoittuva tieteiselokuva.

The Avengers -maailman kalliita settejä saadaan ihmetellä valkokankailta lisää vuonna 2015, kun Marvelin supersankareiden jatko-osa valmistuu.

Lähteet: Total FilmHerald-Tribune (Herald-Tribunen haastattelun Avengersia käsitellyt kohta on jälkikäteen poistettu jutusta.)

Lisää luettavaa