BBC:n komediavastaava tölväisi kuuden valkoisen miehen Monty Pythonia – Terry Gilliam: ”Olen musta lesbo”

BBC:n komediassa nähdään jatkossa enemmän diversiteettiä.

Kaikki alkoi siitä, kun BBC:n komediaohjelmista vastaava Shane Allen paljasti uuden suunnitelman monipuolistaa BBC:n tarjoamaa huumoriohjelmien kirjoa, jotta yhä useampi saisi äänensä kuuluviin. ”Tarinoita joita ei ole kerrottu ja ääniä joita ei olla kuultu”, kuuluu iskulause.

Samalla tosin Allen tuli tahallisesti tai tahattomasti tölväisseekseen mahdollisesti kaikkien aikojen suurinta komediaryhmää, joka niin ikään aloitti maailmanvalloituksensa BBC:llä vuosikymmeniä sitten – Monty Pythonia. ”Jos aiotaan kasata ryhmä tänä päivänä, se ei tule koostumaan kuudesta oxbridgeläisestä valkoisesta sällistä. Se tulee koostumaan monipuolisesta valikoimasta ihmisiä, jotka kuvastavat modernia maailmaa.”

Tämä lausunto ei tietenkään riemastuttanut Monty Pythonin jäseniä. John Cleese vastasi Twitterissä Allenin väitteeseen: ”Epäreilua! Olimme huomattavan monipuolinen AIKAAMME NÄHDEN. Meillä oli kolme oppikoulu-poikaa, yksi homppeli ja Gilliam, vaikkakaan ei musta vaan jenkki. EIKÄ orjien omistajia.”

Cleesen kommentti mustasta Terry Gilliamista juontaa juurensa siihen, mitä Gilliam sanoi Karlovy Varyn elokuvafestivaaleilla, puhuttaessa sähäkästä kommentista Monty Pythonin ja kuuden valkoisen miehen kokoonpanosta. ”Se sai minut itkemään: se ajatus, että enää kuusi valkoista oxbridgeläistä miestä ei voi tehdä komediaohjelmaa. Nyt tarvitaan yksi tätä, yksi tuota, jotta kaikki ovat edustettuina… Se on hevonpaskaa”, Gilliam puuskutti.

”En tahdo enää olla valkoinen mies, en tahdo olla syytettynä kaikesta maailman vääryydestä. Kerron maailmalle olevani nyt musta lesbo. Nimeni on Loretta ja olen BLT, Black Lesbian in Transition (musta lesbo siirtymävaiheessa)”, Gilliam kertoi ja lisäsi: ”Lausunto sai minut niin vihaiseksi, kaikki meidät vihaiseksi. Komediaa ei koota, se ei ole mitään poikabändin luomista jossa laitat yhteen yhden täältä ja yhden tuolta ja kaikki ovat edustettuina.”

Lähde: The Guardian, kuva Monty Python: Ja nyt jotain aivan muuta.