Bill Murrayn haukkunut Lucy Liu täytti 55 – tältä hän näyttää nyt

Liun ja Murrayn välillä oli ongelmia.

7.12.2023 05:30

Hollywood-näyttelijä Lucy Liu täytti 2. joulukuuta 55 vuotta. Hänet tunnetaan muun muassa sarjasta Ally McBeal ja elokuvista Charlien enkelit (2000), Chicago (2002), Charlie’s Angels: Full Throttle (2003) ja Kill Bill: Volume 1 (2003).

New Yorkin Queensissä kasvanut Liu on taitava näyttelijä, joka on saanut useita palkintoja. Näihin kuuluvat Critics’ Choice Television Award- ja kaksi Screen Actors Guild Award -palkintoa. Hän voitti myös Soulin kansainvälisen draamapalkinnon sekä sai Primetime Emmy Award -ehdokkuuden sarjasta Ally McBeal.

Calista Flockhartin ja Lucy Liun hahmot jakoivat suudelman sarjassa Ally Mcbeal.

Viimeksi Liu on näytellyt Kalypson roolin elokuvassa Shazam! Fury of the Gods (2023). Ohjatakin hän osaa, ja hän ohjasi muun muassa sarjan American Born Chinese.

Kipinä näyttelemiseen syntyi opiskeluaikoina

Liun vanhemmat ovat alun perin kotoisin Pekingistä ja Shanghaista, ja he muuttivat aikuisina Taiwaniin. He tapasivat toisensa New Yorkissa, jonne he jäivät asumaan.

Liu kävi New Yorkin yliopiston ja siirtyi sieltä Michiganin yliopistoon, jossa hän oli Chi Omega -nimisen opiskelijayhdistyksen jäsen. Hän opiskeli ainakin aasialaisia kieliä ja kulttuureja.

Näyttelijäksi Liu päätyi opiskelijateatterin kautta, ja asiaan vaikutti myös, kun agentti bongasi hänet metrosta 19-vuotiaana. Sen jälkeen hän esiintyi yhdessä mainoksessa.

Toukokuussa 1992 Liu debytoi New Yorkissa teatterin näyttämöllä. Sitten Liu sai pieniä rooleja elokuvissa ja televisiossa käynnistäen hänen ammatillisen uransa.

Shazam! Fury of the Gods (2023).

Lucy Liu ei pitänyt Bill Murrayn käytöksestä

Liu kertoi LA Timesin vuoden 2021 haastattelussa kokemuksistaan Bill Murrayn kanssa. Ne eivät olleet Murrayta mairittelevia.

Tähtikaksikko teki aikoinaan vuoden 2000 hittielokuvan Charlien enkelit. Elokuvasta tuli menestys huolimatta Liun ja Murrayn riitelystä kuvauksissa.

Bill Murray ja Lucy Liu elokuvassa Charlien enkelit.

– En aikonut vain istua ja ottaa sitä vastaan, Liu sanoi viitaten Murrayn käytökseen kuvauksissa.

– Kyllä, pidin puoleni, enkä kadu sitä, Liu kertoi.

Liu sanoi myös, että korkealla ”hierarkiassa” oleminen ei oikeuta töykeään käytökseen tai muiden ihmisten mollaamiseen. Asia nousi uudelleen esille Peoplen haastattelussa tänä vuonna, koska Murray oli jälleen otsikoissa huonosta käytöksestä.

– Olin surullinen siitä, että se tapahtui muille ihmisille. Minusta ei tunnu hyvältä kuulla, että muillakin ihmisillä on huonoja kokemuksia, hän sanoo.

Murray päätyi otsikoihin, koska oli riidellyt vastanäyttelijänsä Keke Palmerin kanssa elokuvan Being Mortal kuvauksissa. Murray piti sanomisiaan hauskana, mutta Palmer ei.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Lucy Liusta

Hän puhuu sujuvasti mandariinikiinaa ja englantia, ja hän puhuu myös hieman japania ja italiaa. Liun perheessä puhuttiin mandariinikiinaa, ja hän oppi englannin vasta 5-vuotiaana.

Soittaa harmonikkaa, ja harrastaa lisäksi kalliokiipeilyä, hiihtoa ja ratsastusta.

Läheinen ystävä Rhea Perlmanin ja tämän aviomiehen Danny DeViton kanssa. Hänen hyviä ystäviään ovat myös Cameron Diaz ja Drew Barrymore, jotka näyttelivät hänen rinnallaan elokuvassa Charlien enkelit (2000).

Liu on järjestänyt gallerianäyttelyitä, joissa on ollut esillä hänen kollaasejaan, maalauksiaan ja valokuviaan.

Asuu tällä hetkellä New Yorkissa veljensä ja hänen vaimonsa kanssa.

Työskenteli aikoinaan aerobic-ohjaajana.

Koe-esiintyi Elektran rooliin elokuvassa Daredevil (2003), mutta hävisi Jennifer Garnerille.

Uma Thurman ja Lucy Liu elokuvassa Kill Bill: Volume 1 (2003).

Ura ei näytä minkäänlaisia hiljenemisen merkkejä

Liulla on listattuna peräti kahdeksan tulevaa projektia IMDb-sivustolla. Niistä voisi mainita jouluisen toimintakomedian Red One, jossa näyttelee myös Dwayne Johnson ja Kiernan Shipka. Juonesta ei ole vielä tietoa.

Nobody Nothing Nowhere -elokuvassa hän näyttelee yhdessä Joseph Gordon-Levittin ja Octavia Spencerin kanssa. Elokuva kertoo Maapallon viimeisestä asukkaasta Davesta, jonka elämää piristävät keinotekoiset ihmiset.

Kolmas tuleva leffa on toimintakomedia Old Guy, jossa näyttelee Liun lisäksi Christoph Waltz. Elokuvassa seurataan uransa loppupuolella olevaa palkkamurhaajaa, joka innostuu uudesta pestistään. Hänen tehtävänään on kouluttaa alalle Z -sukupolveen kuuluva uusi tulokas.

Lucy Liu on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Muistatko Siskoni on noita -sarjan Holly Marie Combsin? Tältä 50 täyttänyt tähti näyttää nykyään – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: People, Episodi, IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa