Sienna Miller haukkui Hollywoodin varjopuolet – tältä hän näyttää nyt

”Minulle on huudettu.”

3.12.2023 05:30

Päivitys 3. joulukuuta 2023 kello 12:07. Muokattu otsikkoa ja poistettu tiedot virheellisestä syntymäpäivästä.

Hollywood-näyttelijä Sienna Miller tunnetaaan muun muassa elokuvista American Sniper (2014), Layer Cake – diilerin käsikirja (2004) ja Liekeissä (2015).

41-vuotias Miller syntyi New Yorkissa ja kasvoi Lontoossa. Hän aloitti uransa mallina esiintyen italialaisen Voguen sivuilla ja vuoden 2003 Pirelli-kalenterissa.

Hänen näyttelijänuransa läpimurto tapahtui vuonna 2004 elokuvissa Layer Cake ja Alfie. Myöhemmin hän näytteli seurapiirikaunotar Edie Sedgwickiä elokuvassa Factory Girl (2006) ja kirjailija Caitlin Macnamaraa elokuvassa The Edge of Love (2008).

Hän oli ehdolla nousevan tähden BAFTA-palkinnon saajaksi vuonna 2008. Vuonna 2012 hän oli puolestaan ehdolla parhaan naispääosan palkinnosta, Tippi Hedrenin roolista elokuvassa The Girl (2012).

Lisää suosiota seurasi koko 2010-luvun ajan, jolloin hänet nähtiin elokuvissa Foxcatcher (2014), American Sniper (2014), Mississippi Grind (2015), The Lost City of Z (2016), Live by Night (2016) ja American Woman (2018) sekä minisarjassa The Loudest Voice (2019).

Tähdellä on Hollywoodista myös huonoja kokemuksia

Miller ei mieti Hollywoodia pelkästään lämmöllä. Hän kertoi vuonna 2019 kokeneensa paljon kaltoinkohtelua urallaan.

– Minulle on huudettu. Lisäksi olen ollut alipalkattu, aliarvostettu, ja minua on kohdeltu kuin paskakikkaretta, näyttelijä paljasti.

Jotain hyvääkin Millerillä oli kerrottavanaan.

– Olen onnekas, etten ole koskaan kokenut seksuaalista ahdistelua (Hollywoodissa), Miller kertoi.

Vuonna 2017 Miller puolestaan kertoi haastattelussa Live by Night (2016) -elokuvan seksikohtausten olleen vaikeita, sillä ne kestivät yhdeksän tuntia. Ben Affleck ohjasi elokuvan ja myös pitkään kestäneet seksikohtaukset.

– Ben ja minä olemme kuin sisarukset, luojan kiitos, joten mitään hankaluuksia ei ollut. Oli vain paljon typerää kikatusta. Hän on hyvin ammattimainen – minä en ole, mutta hän on, hän paljasti.

– Käsikirjoituksessa oli montaasi, jossa lukee, että teimme sitä joka paikassa, autossa, baarissa… Siinä on kokonainen päivä pelkkiä seksikohtauksia!

– Kun yhdeksän tuntia oli kulunut, tärisin ja kyyneleet valuivat pitkin kasvojani.

– Ben on ammattilainen. Se vain on mitä se on.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Sienna Milleristä

Oikeus määräsi brittilehdet maksamaan Millerille 75 000 dollarin korvauksen, koska iltapäivälehdet The Sun ja News of the World olivat loukanneet hänen yksityisyyttään. Iltapäivälehdet kuvasivat Milleriä salaa Hippie Hippie Shake (2010) -elokuvan alastonkohtauksessa ja julkaisivat kuvat ilman lupaa.

Oli kihloissa Jude Law’n kanssa. He tapasivat Alfie (2004) -elokuvan kuvauksissa, mutta suhde päättyi pettämiskandaaliin, kun Law’n salasuhde lastenhoitajaan paljastui.

Millerin ystäviä ovat muun muassa Guy Pearce, Keira Knightley, Hugh Dancy ja Anne Hathaway.

Hän näytteli roolin rikosdraamassa Black Mass (2015), mutta ohjaaja Scott Cooper leikkasi kaikki hänen kohtauksensa pois.

Hän piti G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009) -elokuvan jälkeen lyhyen tauon valkokankailta, koska koki iltapäivälehtien tarkkailun lisääntyneen.

Miller ei ole naimisissa. Hänellä on kuitenkin miesystävä Oli Green. He odottavat parhaillaan vauvaa.

Miller nähdään vuonna 2024 Kevin Costnerin ohjaamassa elokuvassa Horizon: An American Saga – Chapter 1. Costner myös näyttelee elokuvassa, ja se tulee olemaan kaksiosainen tarina, joka kertoo monipuolisesti 15 vuotta kestäneestä ajanjaksosta, joka kattaa sisällissotaa edeltävän ajan, sen jälkeisen laajentumisen ja Amerikan lännen asuttamisen. Yle Areenassa on samasta aiheesta parhaillaan dokumenttisarja Villin lännen valloitus.

Alla kuvia Sienna Milleristä.

Lue myös: Näyttelijättären ura karille yhden haastattelun vuoksi – tältä 45 täyttänyt Katherine Heigl näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

AOP

AOP

AOP

Lähde: Yahoo, Wikipedia, IMDb, Irish Mirror, Page Six

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia