Black Panther: Wakanda Foreverin erikoisefektipomo kertoo kalojen kakasta eli merten lumesta

Wakanda Foreverissa oli aika paljon kalan sontaa.

12.12.2022 15:31

Elokuvien erikoisefektejä tekevät ihmiset ovat erittäin taitavaa porukkaa. Heidän pitää emuloida oikean maailman fysiikkaa tietokone-efekteissään. Senpä takia tämä juttu on melko mielenkiintoinen, vaikka kyse onkin pelkästään kalan ulosteesta.

Black Panther: Wakanda Foreverin Wētā VFX:n erikoisefektipomo Chris White paljastaa elokuvan vedenalaisesta maailmasta erikoisen yksityiskohtan.

– Jos haluatte kuulla pikkuseikoista, niin me jouduimme ihan oikeasti keskustelemaan kalojen ulosteesta ja miten teemme siitä oikean kokoista elokuvaa varten, koska siellähän sitä lilluu kaikkialla, White kertoo.

– Kun valaisijat valaisevat kakan, ja mikäli se ei ole oikeanlaista, eivät maisemat enää näytäkään vedenalaisilta. Meillä oli käytössä kaavio, johon joku oli kirjannut kaikki erilaiset ja eri muotoiset kalojen kakat. Sen jälkeen loimme miljoonia kakkoja kellumaan veteen.

Tekninen termi kalojen ulosteelle on merten lumi, ja joku Wētālla piti huolen siitä, että kakka oli juuri oikeanlaista kaikissa elokuvan vedenalaisissa kohtauksissa.

Alla leffan traileri.

Lähde: Comicbook

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia