James Cameron paljastaa miten Marvel auttoi tekemään Avatar: The Way of Waterista paremman

James Cameron näkee supersankarielokuvissa paljon hyviä puolia.

11.12.2022 13:10

Marvelin elokuvat ovat tehneet kovaa tiliä tänä vuonna. Doctor Strange in the Multiverse of Madness ja Black Panther: Wakanda Forever ovat tienanneet yhteensä jo lähes kaksi miljardia dollaria.

Marvel-elokuvat ovat täynnä mitä hienompia visuaalisia efektejä, eivätkä ne synny ilman tekijöitä. Avatar-tekijä James Cameron on ymmärtänyt, kuinka Marvel-elokuvat ovat tuoneet alalle ison joukon kovia tekijöitä.

– Sarjakuvaelokuvat ovat hallinneet elokuva-alaa jo pitkään mutta samalla alan tekninen taso on noussut. Saamme taitavampia taiteilijoita, lisää työkaluja ja parempaa koodia. Alalla on nykyään paljon lahjakkaita koodaajia, Cameron sanoo.

Cameron kehuu samalla Wētā FX -efektipajaa.

– Wētā FX, kuten se nykyään tunnetaan, on paras. ILM [Industrial Light and Magic] tekee huippujälkeä, mutta kun on kyse tunteista ja ihmiskasvoista, eivät he ole edes lähellä Wētāa.

Cameron perusti aikoinaan Digital Domain -nimisen efektejä tekevän studion, jonka kanssa Wētā yhdisti voimansa Marvelin Thanos-hahmoa varten. Thanosta pidetään ehkä aikojen parhaimpana CGI-luomuksena.

Lue lisää Slash Filmin sivuilta.

Lisää luettavaa