Kuuluuko Avatar samaan universumiin The Abyssin kanssa? – James Cameron vastaa

James Cameronin mieli on erikoislaatuinen.

29.11.2022 17:59

Empire-lehden uudessa numerossa on James Cameronin jättimäinen haastattelussa. Cameron vastailee siinä kahdenkymmenen Hollywoodin tähtitekijän kysymyksiin.

Joukossa ovat muun muassa Harrison Ford, Sigourney Weaver, Jane Campion, Mads Mikkelsen ja Guillermo del Toro.

Cameronilta kyseltiin käsikirjoitusprosessista ja riskien ottamisesta, mutta ohjaaja Colin Trevorrowilla olikin hieman erikoisempi pähkinä takataskussaan.

Trevorrow: ”The Abyssissä nähdään ihmiskunnan ensikontakti ulkoavaruuden rodun kanssa, jonka geenirakenne perustuu bioluminesenssiin, joka synnyttää elämää Pandora-planeetalla. Jakavatko The Abyss ja Avatar saman universumin keskenään?

James Cameron: ”Ne jakavat saman universumin mielessäni. Rakastan bioluminesenssiä. Minua ovat aina kiehtoneet luonnon ihmeet sekä pinnan alla että sen yllä. Tämän takia loin Avatarin. Motivaatio The Abyssin tekemisille oli aivan muunlainen. Se on versioni Päivä, jona maailma pysähtyi -klassikosta, kylmän sodan angstista sekä kommentaari siitä, kuinka vieras rotu saattaa tuomita meidät melko ankarasti sen perusteella, kuinka huonosti kohtelemme toisiamme ja tätä kaunista maailmaa.”

Cameron jatkaa, ”Avatarissa me olemme valloittajia avaruudesta. Elokuvat jakavat kuitenkin yhteisen teeman sen suhteen, että myös Avatarissa korkeammin kehittynyt rotu, joka elää luonnon kanssa harmoniassa sellaisella tavalla, jonka olemme jo unohtaneet, tuomitsee meidät julmasti.”

Alla Avatar: The Way of Waterin traileri. Ensi-ilta 14. joulukuuta.

Lähde: Empire

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia