Nyt HBO Maxissa: Piditkö Dyyni-elokuvasta? Katso sitten tämä

IMDb-arvosana on 6,3.

22.11.2022 22:36

Denis Villeneuve (Blade Runner 2049) teki vastikään uuden filmatisoinnin Frank Herberin romaanista Dyyni. Siitä julkaistiin kuitenkin leffa jo vuonna 1984 – David Lynchin ohjaama Dune.

Näyttelijöinä nähdään muun muassa Kyle MacLachlan, Patrick Stewart ja Francesca Annis.

Maailma on uhkaava ja epäystävällinen – ainakin aavikkoplaneetta Arrakisilla. Paikan asukkaat joutuvat taistelemaan paikan herruudesta kilpailevan suvun kanssa, ja sen lisäksi kauhua herättävät valtavat, kilometrien mittaiset hiekkamadot. Planeetalla on kuitenkin pakko majailla, sillä sieltä voi louhia universumin arvokkainta ainetta Melangea. Se on yhteydessä niin kuolemattomuuteen kuin kosmiseen voimaankin.

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Lynch pitää tätä elokuvaa uransa ainoana todellisena epäonnistumisena. Tähän päivään asti hän kieltäytyy puhumasta tuotannosta kovin yksityiskohtaisesti, ja on kieltäytynyt lukuisista tarjouksista työskennellä Special Edition DVD:n parissa. Lynch väittää, että elokuvan uudelleen katsominen olisi liian tuskallinen kokemus kestettäväksi. Alla traileri.

Lue myös: James Cameron pelkää ettei kukaan ”välitä paskaakaan” – Avatar 2 tarvitsee voittoihin jättimäiset lipputulot – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia