James Cameron pelkää ettei kukaan ”välitä paskaakaan” – Avatar 2 tarvitsee voittoihin jättimäiset lipputulot

Cameronin mukaan maailma on nykyisin erilainen.

22.11.2022 12:30

Juuri Disney Plussaan lisätty Avatar on maailman menestynein elokuva. Se ei kuitenkaan tarkoita, että jatko-osa Avatar: The Way of Water menestyy samaan tapaan.

Sekä ensimmäisen osan että jatko-osan ohjaaja James Cameron huomautti, että maailma on nykyisin eri paikka. Vuonna 2009 ja myös silloin kun Cameron käsikirjoitti jatko-osaa, elokuvissa käytiin vielä aika eri malliin.

Cameron mainitsi elokuvissa käymisen saaneen iskuja sekä pandemiasta että suoratoistosta. Hän kuitenkin toivoo, että Avatarin jatko-osa voisi muistuttaa ihmisiä elokuvateattereista.

– Ehkä muistutamme ihmisiä siitä, mistä teatterissa käymisessä on kyse. Tämä elokuva tekee sen ehdottomasti. Kysymys kuuluu: kuka ihminen välittää enää paskaakaan, Cameron mietti.

Ohjaajan mukaan Avatar: The Way of Waterin tekeminen on tullut erittäin kalliiksi. Hän katsoo, että leffa on omillaan, jos se pääsee maailman neljänneksi tai kolmanneksi katsotuimmaksi elokuvaksi. Tällä hetkellä neljäntenä on Star Wars: The Force Awakens 2,69 miljardin dollarin tuloilla.

Vaikka Avatar 2 jäisi kaupalliseksi pettymykseksi, Cameron antoi ymmärtää, että tarina päätetään silti kolmannessa elokuvassa. Jos Avatar 2 menestyy, elokuvia voi tulla lisää enemmänkin. Alla 14. joulukuuta elokuvateattereihin saapuvan jatko-osan traileri.

Lue myös: Tarvitaanko jo aikuisten vaipat? Avatar 2 on melkoinen istumaharjoitus – Episodi.fi

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa