HBO:n scifisarja sai kirveestä – neljäs kausi jää viimeiseksi

Viides kausi jää tekemättä.

5.11.2022 07:00

HBO:n Westworld-sarjan fanit joutuvat pettymään, sillä sarja ei enää jatku viidennelle kaudelle. Neljäs kausi on jo tehty, joten sarjan taival on taputeltu.

Sarjassa oli mielenkiintoinen lähtökohta, jossa villin lännen kaupunkia asuttavat ihmiseltä näyttävät robotit – viihdyttäen turisteja kuin seikkailupelissä. Robotit saavat kuitenkin kohtelustaan hiljalleen tarpeekseen, joka sysää juonikuviot liikkeelle.

Sarjassa nähtiin muutama laajalti tunnettukin nimi, joihin kuuluivat ainakin Anthony Hopkins, Ed Harris, Thandiwe Newton, Aaron Paul sekä Tessa Thompson. Keskeisessä roolissa oli Evan Rachel Wood.

Sarjan toinen luoja Jonathan Nolan toivoi, että sarja saisi päätöksensä viidennellä kaudella. Hän ei kuitenkaan onnistunut pyrkimyksissään.

Sarjan katsojaluvut laskivat tasaiseen tahtiin, mutta HBO:n lähde väitti silti Deadlinelle, ettei sarjaa lakkautettu taloudellisista syistä. Warner Brosin toimitusjohtaja kuitenkin sanoi sijoittajatapaamisessa, että ”se suuri kokeilu, että jokin täytyy luoda hinnalla millä hyvänsä on ohi”. Hän ei aikonut maksaa miljoonia jostakin sellaisesta, jota katsotaan vähän. Alla neljännen kauden traileri.

Lue myös: Tarvitaanko jo aikuisten vaipat? Avatar 2 on melkoinen istumaharjoitus – Episodi.fi

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa