Sigourney Weaver puhui Aliensin Oscar-shokistaan – kertoi myös uudesta roolistaan Avatar-jatko-osassa

Avatar: The Way of Waterin uusi roolihahmo oli varmasti haastava ja mielenkiintoinen tehdä.

30.9.2022 09:30

Sigourney Weaver muistetaan erityisesti Ellen Ripleyn roolista Alien-elokuvasarjassa. Hän veti roolinsa mahtavaan malliin, ja sai siitä kiitokseksi Oscar-ehdokkuuden. Kunnianosoitus irtosi James Cameronin ohjaamasta elokuvasta Aliens (1987).

Vielä tuolloin oli epätodennäköistä, että scifielokuvasta saisi Oscar-ehdokkuutta. Ennakkoluulot kuitenkin kaatuivat, näin kävi ainakin Weaverin tapauksessa.

Näyttelijä muisteli tuota hetkeä nyt haastattelussa:

– Se oli valtava yllätys meille kaikille, koska se oli toisesta maailmasta. Mielestäni Jim Cameron loi hämmästyttävän kaaren Ripleyn hahmolle – kukaan ei uskonut häntä (Ripleytä), ja häntä luultiin hulluksi ja muuta, Weaver pohti.

– Hän antoi minulle niin paljon mistä ammentaa. Arvostan todella sitä, että Akatemian yhteisö pääsi yli kaikista ennakkoluuloista, joita heillä saattoi olla scifi-genreä kohtaan, ja nimittivät minut varsinaisesta työpanoksestani. Mielestäni se on uskomaton rooli, ja minulle oli suuri kunnia olla ehdolla siitä, Weaver iloitsi.

Cameron on tarjonnut jälleen mielenkiintoisen roolin Weaverille. Hänet nähdään yllättäen Avatarin jatko-osassa, vaikka hänen hahmonsa menehtyi ensimmäisessä osassa. Tätä on ihmetelty, miten paluu on mahdollinen, mutta hän näytteleekin elokuvassa eri hahmoa.

Weaver esittää elokuvassa Jaken ja Neytirin teini-ikäistä tytärtä Kiriä, ja tämä on mahdollista liikkeenkaappauksen ja tietokonegrafiikan avustuksella. Weaver kertoi roolin antaneen mahdollisuuden löytää uudelleen oma sisäinen lapsi.

– Uskon meidän kaikkien muistavan melko hyvin, mitä tunsimme teininä. Minä ainakin muistan. Olin 11-vuotiaana 178 tai 180 senttimetriä pitkä. Tunsin vahvasti, että Kiri tuntisi olonsa usein kiusalliseksi. Hän etsii itseään. Olin innoissani saadessani Jimiltä tämän haasteen, Weaver hehkutti Empiren haastattelussa.

Avatar-ohjaaja Cameronillakin oli sanansa sanottavana roolista:

– Näyttelyhaasteena se on iso. Meillä tulee olemaan 60-vuotias näyttelijä, joka esittää häntä nuorempaa hahmoa. Sigin mielestä se oli monella tavalla hauskaa. Sigourney vain muuttui nuoremmaksi. Hän näytti nuoremmalta, hänellä oli enemmän energiaa, eikä hän koskaan lähtenyt Kiristä koko kuvausjaksomme aikana. Hänellä oli hehku kasvoillaan, keveys askeleessaan ja hauska henki, Cameron ylisti.

Weaverin roolisuoritusta päästään katsomaan joulukuussa, kun Avatarin jatko-osa saapuu elokuvateattereihin. Alla Avatar: The Way of Water -elokuvan traileri ja Weaverin haastattelu, jossa hän sivuaa Oscar-ehdokkuuttaan.

Lue myös: Alien-elokuvaa puuhannut Walter Hill: Disney ei halunnut Sigourney Weaverin paluuta – Episodi.fi


Lähde: MovieWeb, Empire

Lisää luettavaa