Alien-elokuvaa puuhannut Walter Hill: Disney ei halunnut Sigourney Weaverin paluuta

Uusi Alien-elokuva on varmasti jossain vaiheessa tulossa, mutta fanien suosikki Sigourney Weaver ei ehkä ole mukana.

4.9.2022 17:41

Alien-franchise siirtyi 20th Century Foxilta yrityskaupan yhteydessä Disneylle. Langat elokuvasarjan tulevaisuuden suhteen ovat siis lopulta Mikki Hiiren käsissä. Sigourney Weaverin paluun Disney ehti jo elokuvantekijä Walter Hillin mukaan torpata.

Vähän ennen Disney-Fox-fuusiota oli puhetta elokuvasarjan viidennestä Alien-elokuvasta. Elokuvantekijä Neill Blomkamp olisi jättänyt huomioimatta Alien 3 ja Alien Resurrection -elokuvat, ja jatkanut tarinaa suoraan Aliensista.

Hän puhui projektista haastatteluissa, ja esitteli konseptitaidetta, jossa nähtiin Sigourney Weaver ja Michael Biehn. Jonkin aikaa vaikutti, ​​​​että projekti voisi todellakin tapahtua. Lopulta projekti kuitenkin kaatui – ja Hillin mukaan Disneyn vastustukseen.

– Yritimme sitä pari vuotta sitten Sigourneyn kanssa, mutta se oli silloin, kun Aliens oli vielä Foxilla. Disneyn ihmiset, jotka nyt hallitsevat Aliensia, eivät ole osoittaneet kiinnostusta lähteä tälle tielle. Minulla oli idea hyvästä tarinasta Ripleyn hahmon ja Sigourneyn suhteen, Hill paljasti.

Ei ole ihan selvää, onko Weaverin paluu jossain muodossa lopullisesti kuopattu. Disney ei kuitenkaan halunnut ainakaan vielä tuolloin edetä asian suhteen.

Alien-elokuvasarja viettää tällä hetkellä hiljaisempaa aikaa, mutta Ridley Scott kehittää parhaillaan uutta prequel-elokuvaa. Lisäksi tulossa on Fargo-sarjan Noah Hawleyn vetämä Alien-tv-sarja, joka sijoittuu maahan, ja jossa käsitellään planeetan ja ympäristön tulevaisuutta.

Walter Hillin ohjaama uusin elokuva Dead For a Dollar saa ensi-iltansa teattereissa 30. syyskuuta. Elokuva seuraa kuuluisaa palkkionmetsästäjää, joka törmää ammattipeluriin ja lainsuojattomaan, jonka hän lähetti vuosia aiemmin vankilaan. Tähtinä nähdään Willem Dafoe, Christoph Waltz, Rachel Brosnahan, Hamish Linklater ja Benjamin Bratt. Alla traileri.

Lähde: Screen Crush, The Hollywood Reporter, Movie Web

Lisää luettavaa