Nyt Prime Videossa: Tositapahtumiin perustuva tarina on groteski mutta myös lämpöä täynnä – ohjaaja napattiin suoraan raksalta

IMDb-arvosana on 8,2.

4.11.2022 07:15

Prime Videossa on nyt elokuva Elefanttimies (1980).

John Merrick on ollut syntymästään saakka harvinaisen sairauden runtelema. Hänen kauhistuttavan epämuodostuneet kasvonsa tuovat mieleen elefantin piirteet. Kiertävän sirkuksen vetonaulaksi vangittu Merrick kärsii hylkiön roolistaan, kunnes nuori kirurgi Frederick Treves pelastaa hänet. Tarina saa riipaisevan käänteen, kun Treves huomaa, että Merrickin hirviömäisen ulkokuoren alla piilee lempeä ja rauhallinen mies.

Ohjaajana David Lynch. Näyttelijöinä Anthony Hopkins, John Hurt, Anne Bancroft, John Gielgud, Wendy Hiller sekä Freddie Jones.

Elokuvan päätuottaja on Mel Brooks, ja hän vastasi kirjailija ja ohjaaja David Lynchin palkkaamisesta. Brooks myös halusi ja sai tehtyä elokuvasta mustavalkoisen.

Brooks jätti nimensä tarkoituksella elokuvasta pois, koska hän tiesi ihmisten saavan elokuvasta väärän käsityksen, kun otetaan huomioon hänen maineensa komedian parissa.

Mainittakoon, että nykyisin arvostettu David Lynch työskenteli katontekijänä, kun hänelle tarjottiin mahdollisuutta ohjata Elefanttimies. Alla traileri.

Lue myös: Lähteet: Tässä on on todellinen syy Henry Cavillin lähtöön The Witcher -sarjasta – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa