Marvelin uusi antisankari ei tule saamaan omaa sooloelokuvaa – luultavasti

Erikoisia sopimussotkuja.

27.11.2022 14:04

Erikoisen sopimuskuvion myötä Black Panther: Wakanda Foreverissa nähty Namor (Tenoch Huerta) ei tule ilmeisesti saamaan omaa sooloelokuvaa, vaikka voikin esiintyä muissa MCU-elokuvissa.

Wakanda Foreverin tuottaja Nate Moore kertoi hahmoon liittyvistä erikoisista sopimusasioista.

Universal omistaa Namorin oikeudet, kuten myös Hulkin oikeudet, joten Marvel Studios vain lainaa hahmoja elokuviinsa.

Namor voi esiintyä MCU:n elokuvissa muiden sankareiden kanssa, mutta Universal omistaa oikeudet tehdä hahmon sooloelokuvat. Namoria ei voi myöskään käyttää markkinoinnissa, mutta hahmon julisteen voi julkaista muiden hahmojulisteiden mukana.

Marvel oli 1990-luvulla taloudellisessa pulassa ja ryhtyi myymään hahmojensa elokuvaoikeuksia eri studioille. Sony sai Spider-Manin, Fox Ryhmä-X:n sekä Ihmeneloset ja Universal nappasi Hulkin sekä Namorin oikeudet.

Ang Leen ohjaama Hulk-elokuva vuodelta 2003 on Universal-tuotos, eikä se kuulu MCU-kaanoniin. Vuoden 2008 The Incredible Hulk on taas MCU-elokuva, mutta sen julkaisi Universal, vaikka Marvel tuotti sen.

Tämän takia Disney Plussassa ei nähdä The Incredible Hulkia tai Jon Wattsin uutta Spider-Man-trilogiaa, koska Sony omistaa taas Hämähäkkimiehen oikeudet.

Universal on ilmeisesti menettämässä ainakin Hulkin oikeudet kesäkuussa 2023, joten Marvel Studios on luultavasti sen jälkeen vapaa tekemään Hulkin oman sooloelokuvan, mutta miten käy Namorin?

Ainakin Huerta haluaa hahmolleen oman elokuvan.

Lähde: CBR

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa