Nyt on mielen nyrjäyttävä elokuva parhaasta päästä! Katsottavissa Prime Videossa

IMDb-arvosana on 8,4.

26.8.2022 22:45

Prime Videon valikoimassa on nyt mysteerielokuva Memento (2000).

Leonard Shelby ei kykene muistamaan mitään – paitsi sen, että hänen vaimonsa on murhattu. Aivovaurion takia mies kärsii lähimuistin menetyksestä. Kaikki hänen uudet, vaimonsa kuoleman jälkeiset muistot haalistuvat kymmenen minuutin kuluessa. Leonardin elämä on sirpaleina ja hän yrittää pitää langat käsissään ottamalla kuvia muistutukseksi ja jopa tatuoimalla itseensä tärkeitä asioita. Mies haluaa kostaa vaimonsa murhaajille; mutta tuntuuko edes oikeutettu kosto miltään, jos sitä ei pysty muistamaan ja elämään yhä uudestaan?

Ohjaajana Christopher Nolan. Näyttelijöinä Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano, Mark Boone Junior sekä Russ Fega.

Leonardin kokema sairaus on todellinen ja nimeltään anterogradinen amnesia, jonka vuoksi henkilö on kykenemätön muodostamaan uusia muistoja. Tila juontaa juurensa aivojen hippokampuksen vaurioon. 1950-luvulla lääkärit hoitivat joitakin epilepsian muotoja poistamalla osia hippokampuksesta, mikä johti samanlaisiin muistiongelmiin. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Prime Videossa: Leffa korruptoituneesta poliisista – näyttelijä joi puoli pulloa viskiä päivässä – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa