”Kävelen ulos teatterista” – Sin Cityn luoja ei voi sietää Batman-elokuvia

Ennen Hollywood-kuuluisuuttaan Sin Cityn ja 300-elokuvan kautta, oli Frank Miller jo ehtinyt pistää kynänjälkensä muun muassa Batman-maailmaan. Sarjakuvataiteilijan Batman: The Dark Knight Returns ja Batman: Year One ovat molemmat sarjakuvaromaanien fanien suosiossa, ja niitä pidetään myös Christopher Nolanin synkemmän Lepakkomiehen innoittajina.

Playboylle antamassaan haastattelussa Miller kuitenkin kertoo, ettei varsinaisesti ole mikään Batman-elokuvien suurin ystävä. Itse asiassa synkistä maailmoistaan tunnettu mies paljastaa, ettei ole katsonut yhtäkään Batman-leffaa.

”Kun ihmiset tekevät elokuvia hahmoista, joiden parissa olen työskennellyt, niin vihaan niitä aina. Minulla on omat ajatukseni, millaisia ne hahmot ovat. En edes pysty katsomaan Batman-elokuvia. Olen nähnyt niistä osia, mutta yleensä ajattelen, että ei, tuo ei ole se hahmo. Ja sitten kävelen ulos teatterista ennen kuin elokuva loppuu.”

Millerillä on myös omat ajatuksensa Nolanista ja tämän viittasankaruudesta: ”En tuomitse, mitä Christopher Nolan tekee. En edes ymmärrä sitä. Paitsi että hän tuntuu kuvittelevansa, että omistaa nimen ’Dark Knight’. Hän on parikymmentä vuotta jäljessä. Se on jo käytetty”, sanoo naureskeleva Miller.

Darren Aronofsky yritti pitkään saada Millerin Batman: Year One -sarjakuvaan perustuvaa elokuvaa tehtyä, mutta ei ikinä onnistunut rahoituksena kasaamisessa. Tämä oli ennen Nolanin Batman Begins -elokuvaa.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut