Black Swan -ohjaajan uutuus herättää tunteita – näin ohjaaja vastaa

Darren Aronofsky antaa vihaajien vihata.

Esimerkiksi Unelmien sielunmessun ja Black Swanin ohjanneen Darren Aronofskyn uutuuselokuva Mother! on erittäin kummallinen ja hämmentävä tapaus. Kriitikot ovat ihailleet, miten elokuvan voi tulkita eri tavoin, mutta tavalliset leffassakävijät eivät ole olleet yhtä suopeita. Jotkut ovat jopa kutsuneet teosta huonoimmaksi elokuvaksi, mitä he ovat koskaan nähneet. CinemaScoressa elokuvan nähneet ovat haukkuneet näkemänsä niin lyttyyn, että sillä on tällä hetkellä sivuston alhaisin mahdollinen arvosana, eli F, mitä ei moni filmi ole saavuttanut. Mother! ei ole myöskään menestynyt kovin hyvin. Se on tähän mennessä tuottanut vain 13 ja puoli miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti ja sen pitäisi saada kerättyä noin 60 miljoonaa, jotta se alkaisi olla voitolla.

Nyt elokuvan ohjaaja Darren Aronofsky on kommentoinut elokuvan saamaa palautetta.

– Uskoisin tienneeni, että se tulisi olemaan paljon kaikkea. Jos teet jotain näin aggressiivista, on olemassa niitä, jotka pitävät siitä, jotka haluavat mukaan ’vuoristorataan’ ja sitten tulee olemaan niitä, jotka sanovat: ”Tämä ei ollut minun juttuni.” Se on kummallista. Näet leffassa Jennifer Lawrencen, Javier Bardemin, Ed Harrisin ja Michelle Pfeifferin, sekä muita ihmisiä, jotka nähdään yleensä tietynlaisissa elokuvissa. Ja… me emme tehneet sitä tietynlaista elokuvaa. Kaikki on hyvin. Minua ei haittaa, että ihmiset ovat poissa tolaltaan elokuvan takia, koska sen on tarkoitus olla vertauskuva ja varoittava tarina siitä, mitä tälle planeetalle on tapahtumassa.

Hieno asenne Aronofskylla. Se jää sitten nähtäväksi, puhutaanko Mother!-elokuvasta joskus aikaansa edellä olevana kulttiklassikkona, vai vajoaako se unholaan inhottuna tekotaiteena.

Lähde: CinemaBlend

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut