Blu-ray-arvio: Ajaton klassikko rakentuu uskomattomista musikaalikohtauksista

10.4.2014 12:23

Julie Andrewsin hienosti pokalla vetämä fantastinen lastenhoitaja saapuu Banksin perheen pienen tytön ja pojan vahdiksi. Kodin pyörittämistä helpottamaan tarkoitettu Maija Poppanen kuitenkin sekoittaa perheen vääristyneen dynamiikan, jossa vanhemmat ovat kadottaneet kosketuksen lapsiinsa ja nämä tuntevat itsensä laiminlyödyiksi ja vähäpätöisiksi.

Ajaton koko perheen klassikko ei koreile juonella, vaan rakentuu toinen toistaan seuraavista uskomattoman hienoista musikaalikohtauksista, jotka lopulta rakentavat kokonaisuuteen hienon, hauskan ja puhuttelevan draaman kaaren. Ei ole mitään vikaa sitoutua siihen mitä tekee, mutta se ei saa muodostua koko elämäksi, ja läheiset on aina pidettävä mielessä.

Kommenttiraita ja valtava liuta koosteita ja muita herkkuja ovat pääosin samoja kuin 40- ja 45-vuotisjuhla-dvd:illä. Parista uutuudesta löytyy lähinnä aihepiiriin liittyen Saving Mr. Banks -esittelyä. Blu-ray-tason kuva on kuitenkin hyvä syy päivitykseen.

Jouni Vikman

Elokuva ★★★★★
Ekstrat ★★★★★

Maija Poppanen. Mary Poppins. 50th Anniversary Edition. Yhdysvallat 1964. Ohjaus Robert Stevenson. Käsikirjoitus Bill Walsh, Don DaGradi, perustuu P.L. Traversin kirjoihin. Pääosissa Julie Andrews, Dick Van Dyke, Karen Dotrice, Matthew Garber. Ikäraja: Sallittu. Blu-ray. Julkaisupäivä 28.3.2014.

Lisää luettavaa