Blu-ray-arvio: John Carpenterin vuoden 1995 elokuva ei ole tippaakaan pelottava

Tätä elokuvaa odotettiin innolla, mutta lopputulos ei vedä vertoja alkuperäiselle.

30.12.2022 10:00

John Carpenterin The Thing – Se jostakin (1982) päihittää leffan alkuperäisen version mennen tullen. Tästä syystä hänen versiotaan Kirotusta kaupungista (1995) odotettiin innolla, mutta lopputulos on vain varjo vuoden 1960 klassikosta.

Vaikuttaisi siltä, että mies pyrki tekemään uudelleenlämmittelystään lähinnä tieteiselokuvaa kauhuelokuvan sijaan, sillä se ei ole kyllä tippaakaan pelottava. Etenkin lopputeksteissä kuultava musiikki on säveltäjänäkin tunnetun ohjaajan parhaimmistoa.

Nyt blu-rayna julkaistussa elokuvassa pikkukylän asukkaat menettävät tajuntansa useiksi tunneiksi selittämättömän ilmiön vuoksi.

Pian käykin ilmi, että kymmenkunta naista on tullut raskaaksi tämän ilmiön aikana. Se kiinnostaa tiedemiehiä ja perheille tarjotaan rahaa, jotta he veisivät raskauden loppuun saakka.

Tuloksena on joukko epäsosiaalisia outoja pellavapäitä, joilla on mm. kyky lukea ajatuksia. He eivät paljasta agendaansa vielä vuosiin, mutta kylän aikuiset ovat aika lailla yhtä mieltä siitä, että jotain näille empatian puutteesta nauttiville friikeille on tehtävä.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★

Lisää luettavaa