Brigitte Bardot, 87, sai kymppitonnien sakot rasistisesta puheesta – Haukkui villi-ihmisiksi ja rappeutuneiksi

AOP

Kuudes sakko.

Vanity Fair uutisoi, että 87-vuotias ranskalaisnäyttelijä ja malli Brigitte Bardot on saanut 20 000 euron sakot. Bardot kutsui Réunion-saaren asukkaita ”rappeutuneiksi” ja ”villi-ihmisiksi”, mistä syystä hän sai Ranskan oikeudelta syytteen ”rasistiseen vihamielisyyteen yllyttämisestä”. Suomessa vastaava termi saattaisi olla vihapuhe tai kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Bardot antoi vuonna 2019 kirjeen julkisuuteen, jossa väitti réunionlaisten teurastavan vuohia epäinhimillisesti. Bardot kirjoitti, että ”kansalla on edelleen villi-ihmisten geenit” ja kuinka ”rappeutunut populaatio tulvii barbaarisissa esi-isien perinteissä, johon kuuluu edellisten vuosisatojen kannibalismi”.

Sakot eivät ole Bardot’lle ensimmäiset kuitenkaan. Vuonna 1973 eläkkeelle näyttelemisestä jäänyt Bardot on saanut jopa viisi kertaa aiemmin sakot, muun muassa islamin kovasanaisesta haukkumisesta. Kulmana on erityisesti olleet eläinten oikeudet, joita Bardot on aktiivisesti puolustanut.

Myöhemmin Bardot on myös pyytänyt anteeksi puheitaan islamista. ”En ole koskaan tietoisesti halunnut satuttaa ketään. Se ei kuulu luonteeseeni. Muslimeissa on todella hyvää väkeä, mutta myös roistoja, kuten kaikkialla”, Bardot oli sanonut.

Aiheeseen liittyvät jutut