Bruce Willisin kesken jäänyt leffa Broadway Brawler oli katastrofi – tähti oli tyytymätön kaikkeen ja sai oikeusjutun niskaansa

Asia luovittiin lopulta läpi kolmen elokuvan halpissopimuksella.

10.8.2022 05:30

Elokuvaprojektit jäävät joskus kesken, jos tapahtuu yllättäviä vahinkoja, kuten Quentin Tarantinon ihka ensimmäiselle elokuvalle My Best Friend’s Birthday tapahtui. Bruce Willisin elokuva Broadway Brawler oli tuhoon tuomittu muista syistä, kun sitä kuvattiin vuonna 1997.

Elokuvan piti olla romanttinen komedia, jonka tähtinä toimivat Willis ja Maura Tierney. Ohjaajaksi oli pestattu Lee Grant.

Lisäksi mukana oli Daniel Baldwin, Alex Boyd, Jenifer Lewis ja Casey Moses. Yhtenä tuottajana hääräili Willis itse, ja elokuvan levittäjänä toimi The Walt Disney Company. Leffa oli tarkoitus kuvata kokonaan Wilmingtonissa, Delawaressa.

Elokuvan juonessa Willisin näyttelemä Eddie Kapinsky oli eläköitynyt jääkiekkoilija, joka aloittaa suhteen Tierneyn hahmon kanssa. Tyylilajina oli urheilullinen komedia Tom Cruisen ja Renée Zellwegerin  Jerry Maquiren tyyliin.

Elokuva olisi voinut hyvinkin olla kelpo katseltavaa, jos se vain olisi valmistunut. Kuvaukset ehtivät valitettavasti kestää vain 20 päivää, kun ne täytyi jo keskeyttää. Kuvausten olosuhteita on kuvailtu tuskallisiksi.

Willis oli tyytymätön useiden kuvausryhmän jäsenten suoritukseen. Osansa tyytymättömyydestä sai pääkuvaaja William A. Fraker, vaatetuksesta vastannut Carol Oditz, ohjaaja Lee Grant sekä tuottaja Joe Feury. He kaikki saivat potkut.

Elokuvan budjetista oli käytetty tässä vaiheessa jo puolet eli 28 miljoonaa dollaria. Willis toi vielä Grantin korvaajaksi ohjaaja Dennis Duganin, jotta projekti voisi jatkua. Tuotanto kuitenkin kaatui ennen kuin Dugan ehti kuvata yhtään kohtausta.

Tuotannon romahduksesta on pitkälti syytetty Willisin toimintaa ja käytöstä, jonka vuoksi hänen asemansa vaikeutui The Walt Disney Companyssa. Willisillä oli jopa edessään 17,5 miljoonan dollarin oikeusjuttu, mutta tiettävästi hän vältti korvausten maksamisen tekemällä kolmen elokuvan sopimuksen Disneyn kanssa huomattavasti normaalia pienemmällä palkalla.

Ensimmäinen sopimuksen puitteissa tehty elokuva oli Armageddon, josta Willis sai vain 3 miljoonaa dollaria, ja se oli merkittävä palkan alennus hänen normaalista 20 miljoonan dollarin vaatimuksestaan.

Tämän jälkeen Willis näytteli vielä Kuudes aisti ja The Kids -elokuvissa. Nämä kolme leffaa tuottivat yhdessä komeat 1,3 miljardia dollaria maailmanlaajuisesti. Disney taisi siis lopulta olla tyytyväinen.

Vaikka Willisillä on hankala maine, on hän silti tehnyt hienoja elokuvia, ja hänet muistetaan etenkin mainioista toimintasankareiden rooleista, vaikka kykyjä hänellä on toki vakavampiinkin rooleihin. Nykyisin Willis on fanien harmiksi eläköitynyt, sillä hän joutui lopettamaan näyttelemisen sairastamansa afasian vuoksi.

Lue myös: Tiesitkö että Tarantino teki leffan ennen Reservoir Dogsia? Ihka ekalle elokuvalle kävi kuitenkin ohraisesti – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia

Lisää luettavaa