Tiesitkö että Tarantino teki leffan ennen Reservoir Dogsia? Ihka ekalle elokuvalle kävi kuitenkin ohraisesti

Tarinasta paljastui uusi puoli vuonna 2019.

8.8.2022 05:30

Arvostetun ohjaajan mainetta nauttiva Quentin Tarantino sai rakettimaisen alun uralleen heti ensimmäisestä elokuvastaan Reservoir Dogsista (1992). Sen ei kuitenkaan pitänyt olla Tarantinon ensimmäinen elokuva.

Tarantinolla oli meneillään elokuvaprojekti jo vuosia aiemmin. Leffa oli nimeltään My Best Friend’s Birthday, ja sen ohjasi, leikkasi, käsikirjoitti (yhdessä Craig Hamannin kanssa) ja osatuotti Tarantino. Sille leffalle kävi kuitenkin kalpaten, eikä siitä ole nähtävillä kuin 36 minuutin versio.

Elokuvan juonessa Mickeyllä on syntymäpäivä, ja hänen tyttöystävänsä on juuri jättänyt hänet. Sitten Mickeyn ystävä Clarence saapuu tarjoten syntymäpäivän, jota hän ei koskaan unohda.

Valitettavasti – ainakin huhun mukaan – elokuva kärventyi filmilaboratorion tulipalossa, ja suuri osa materiaalista tuhoutui. Vuonna 2019 ilmestyneessä kirjassa Tarantino kuitenkin myönsi, ettei väite pidä paikkaansa, mutta hän ei aikoinaan korjannut sitä, koska tarina kuulosti mielenkiintoiselta.

Todellisuudessa osa filmirullista hylättiin vahingossa. Tarantino puolestaan kursi jäljelle jääneistä, mieluisistaan kohtauksista kokoon 36 minuutin version, ja jätti elokuvan sikseen.

Tarantino ei ole piilotellut kesken jäänyttä elokuvaansa, vaan sitä on näytetty useilla elokuvafestivaaleilla. Elokuvaa ei kuitenkaan ole koskaan ainakaan virallisesti julkaistu.

Tarantino oli elokuvaprojektin aikana edelleen töissä videovuokraamossa nimeltään Video Archives, joka sijaitsi Manhattan Beachilla. Leffan budjetti oli arviolta 5000 dollaria, ja Tarantino sai lainattua 16 mm elokuvakameran ohjaaja Fred Olen Raylta, jonka jälkeen leffaa kuvattiin neljän vuoden ajan.

Näyttelijöinä oli videovuokraamon työntekijöitä sekä Tarantinon luokkakavereita näyttelijäopinnoista. Kirja jossa käydään läpi koko tapaus, ja haastatellaan muun muassa Tarantinoa, on nimeltään My Best Friend’s Birthday: The Making of a Quentin Tarantino Film (2019). Sen on kirjoittanut Andrew J. Rauschin.

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Loistava toimintaelokuva jota Tarantinokin ylisti – päätähti sai roolin lääkärikäynnin ansiosta – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, Metro

Lisää luettavaa