Tätä ohjaajalegendaa Quentin Tarantino ei voi sietää: ”Liioittelematta, vihaan häntä”

Tarantino on kova leffafani, mutta tätä hän ei sulata.

Far Outin kirjoittamassa artikkelissa oli mukana Quentin Tarantinon sitaatteja. Sieltä ilmeni muun muassa se, että hän suorastaan vihaa yhtä yhdysvaltalaisen elokuvan kulmakiviin lukeutuvaa ohjaajaa.

Aiemmin hän on kertonut ihailevansa sellaisia ohjaajia, kuin Mario Bava, Sergio Leone, Howard Hawks, Brian De Palma, Bong Joon-ho ja Wong Kar-wai, mutta John Ford ei kuulu hänen suosikkilistalleen.

”Amerikkalaisten länkkärien sankareihini ei selvästikään lukeudu John Ford. Liioittelematta, vihaan häntä. Unohdetaan ne kasvottomat intiaanit, joita hän tappoi kuin zombeja. Juuri sellaiset ihmiset pitivät yllä ajatusta anglosaksisesta ihmisyydestä verrattuna kaikkien muiden ihmisyyteen. Ja se näkyy 30-, ja 40-lukujen elokuvassa. Jopa 50-luvulla.”

Tarantino vihaa Fordia myös siksi, että tämä esiintyi avustajana D.W. Griffithin Kansakunnan synnyssä, esittäen Ku Klux Klanin jäsentä.

Neljällä Oscarilla palkittu John Ford on Tarantinon vihasta huolimatta rakastettu elokuvantekijä. Hän on ohjannut muun muassa elokuvat Vihan hedelmät,  Vaitelias mies, Mies joka ampui Liberty Valancen ja Etsijät.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut