Huhu: Sairastaako Bruce Willis dementiaa? – Näyttelijän kanssa työskennellyt ohjaaja väittää niin

Mitään varmistettua tietoa aiheesta ei ole.

11.3.2022 22:30

Näyttelijä Bruce Willis ei ole vuosiin tehnyt suurempia tuotantoja Hollywoodissa. Päin vastoin, tänä vuonna luvassa olisi ainakin kahdeksan, jopa 11 elokuvaa, jotka ovat melko tuntemattomia pienen budjetin toimintaelokuvia. Razzie-gaala loi jopa oman kategorian näyttelijälle: huonoin suoritus Bruce Willisiltä vuoden 2021 -elokuvassa. Ehdolla Willis on kahdeksasta elokuvasta.

New Zeland Herald on nostanut esiin yksityiskohtia, jotka tukevat pohdintoja Willisin sairastamasta muistisairaudesta. Joidenkin spekulaatioiden mukaan Willis sairastaisi dementiaa, yrittäen saada mahdollisimman paljon rahaa kerättyä ennen työkyvyn menettämistä. Willis on tehnyt pari vuotta pieniä elokuvia, joiden budjeteista suurin osa menee Willisin lyhyeen esiintymiseen kyseisessä elokuvassa.

Alkuun on mainittava, että mitään varmistettua tietoa Willisin tilasta ei ole.

YouTuben suosittu kanava Half in the Bag julkaisi Willisin uppoavasta urasta videon The Bruce Willis Fake Movie Factory, jossa mainitaan Willisin muun muassa käyttäneen kuulolaitetta elokuvien kuvauksissa, jotta saisi repliikit suoraan korviinsa. Tämä ei tietenkään ole mikään todiste, sillä moni näyttelijä on turvautunut joskus kuulolaitteisiin, muun muassa Marlon Brando uransa loppupuolella.

Tieto kuulolaitteesta on saatu myös luotettavammista lähteistä – esimerkiksi Emmy-ehdokkuuden saanut toimittaja ja tv-tuottaja Dan Przygoda kertoo myös kuulleensa asiasta Willisin kanssa työskennelleiltä. Przygoda kertoo Twitterissä myös kuulleensa muutamalta eri elokuvantekijältä, ettei Willis aina tunnu olevan aivan tilanteen tasalla kuvauksissa.

Yksi vahvimpia väitteitä laukoi muutaman Willisin pienen budjetin elokuvan ohjannut Matt Eskandari, joka kommentoi Half in the Bagin YouTube-videon kommentteihin tulleita spekulaatioita. Yksi kommentoija kertoi dementiahuhuista, johon Eskandari nyt poistetussa kommentissa totesi NZH:n mukaan: ”Kyllä, tämä on totta, ohjasin neljä elokuvaa, jossa hän oli mukana, joten tämä on ensikäden tietoa. On surullista nähdä legenda, kuten Bruce heikkenemässä silmiesi edessä. Näin sen työskennellessäni hänen kanssaan muutaman vuoden säteellä”, hän väitti.

Toiseen kommenttiin, jossa valiteltiin kuinka Willis teki ennen töitä Quentin Tarantinon, Brian De Palman ja Wes Andersonin kaltaisten nimien kanssa, Eskandari kirjoitti vain: ”Hänellä on dementia”.

Brittiläiselle viihdelehti OK!:lle on kommentoitu sisäpiiristä jo vuosi sitten, että Willisillä oli ongelmia M. Night Shyamalanin Glass -elokuvan kuvauksissa. ”Glassia kuvatessa hänen piti äänittää repliikkejä uudelleen, koska ei muistanut tai sanonut niitä”, lehdelle kerrottiin. OK! uutisoi jo silloin huhuista, että Willis kamppailisi muistisairauden kanssa.

Willis ei ole myöskään antanut haastatteluja pitkiin aikoihin. Yksi viimeisimmistä videoista YouTubessa, jossa Willis puhuu omana itsenään, liittyi Glass -elokuvan markkinointiin. Pätkityssä videossa nähdään, kuinka Willis kommentoi muita elokuvan tekijöitä. Siinä Willisin ilmaisu on vaisua ja lyhyttä, varsinkin verrattuna muutaman vuoden takaisiin pätkiin.

Lisää luettavaa