Michael Bayn hölmöksi haukutusta hittileffasta tuli todellisuutta! Bay: ”Kerroin teille. Mutta kukaan ei halunnut kuunnella minua”

Ohjaaja heitti huulta Instagramissa.

Vaikka kuinka uskomattomalta se kuulostaakin, NASA käyttää Armageddon-hittielokuvan juonta muistuttavaa taktiikkaa asteroidia vastaan.

Vuonna 1998 ilmestyneessä katastrofileffassa joukko öljynporaajia lähetetään avaruuteen tuhoamaan ydinpommilla Texasin kokoinen asteroidi, joka on törmäämässä Maahan. Armageddonia on haukuttu hölmöksi ja aivottomaksi spektaakkeliksi. Jopa leffassa näyttelevä Ben Affleck pitää juonta hölmönä, sillä eikö olisi helpompaa kouluttaa astronautteja poraamaan?

Hölmö juoni tai ei, mutta tällä viikolla NASA laukaisi DART-nimellä (Double Asteroid Redirection Test) kulkevan raketin avaruuteen. Raketin tehtävänä on törmätä Dimorphos-asteroidiin ja muuttaa sen liikerataa. NASA:n mukaan asteroidi ei kuitenkaan muutenkaan olisi uhka Maalle, vaan tarkoituksena on testata tapaa estää tulevia törmäyksiä.

Tapaus inspiroi Bayta tekemään Instagram-päivityksen aiheesta, ja rymistelyleffojen mestari pääsi näpäyttämään kriitikoilleen.

– Kerroin teille. Mutta kukaan ei halunnut kuunnella minua. NASA:n DART-raketti laukaistiin tänään! Se tulee tekemään BAYHEMIA avaruudessa!

Katso ohjaajan Instagram-päivitys alta.

Lähteet: CinemaBlend, Instagram, The Next Web

Aiheeseen liittyvät jutut